9 december 2017
Score: 4 - 1

Speeldag 15, meteen de laatste match van de heenronde: KFCM ontving nieuwkomer Veldegem die het niet onaardig doet huidig seizoen. Rood-wit moest dus op zijn tellen passen om geen misstap te maken voor eigen publiek. Wederom kon trainer Bruno Derveaux terug op de diensten rekenen van dezelfde 15 namen, wederom met één kleine wijziging: Steve Dewitte aan de aftrap, Jony Den Baes op de invallersbank. Ref van dienst was de ervaren dhr. Geert Bossuyt!

Meulebeke begon uitstekend aan de partij, al na twee minuten zag Jari Bourgeois zijn trap in één tijd van de lijn geveegd door een bezoeker. Minuten later actie en bal van laatstgenoemde… Dylan Vens zwiepte het leder in één tijd prima voor doel en het was kapitein Mathias Vandewoestyne die met een even goede kopbal raak wist te treffen: 1-0! Nog voor het kwartier opnieuw de Meulebeekse topschutter, de trap met zijn linker vloog – via een bezoekende voet – net naast! Halfweg de 1e helft piepten de bezoekers voor het eerst echt aan het doel van goalie Daan Ronse, na een lange bal en counter werkte Daan Ronse in hoekschop. De daaropvolgende trap verdween nipt voorlangs. Minuut 25… prima voorzet Martijn Wallican, Jari Bourgeois besloot in één tijd naast. Er leek geen vuiltje aan de lucht – al moeten we eerlijks behalve toegeven dat het spelniveau niet zo heel hoog lag… – toen plots Rex Denoo van heel ver een petat tegen de bal gaf… het leder blokte /devieerde via een lokale verdediger zowaar… over doelman Daan Ronse in doel: het stond plots 1-1… Nog voor de rust een reactie van KFCM: Jari Bourgeois met een actie in de rechthoek, zijn trap strandde op de… doelpaal. Rust: 1-1.

Aan de rust verving Gaël Vandersteene Michel Kodia, de invaller was meteen bedrijvig… de daaropvolgende kopbal van Jari Bourgeois wist doelman Roy De Grande te redden. Uitstel want seconden later toch de 2-1, Dylan Vens recupereerde de 2e bal en met een lage schuiver trapte hij Meulebeke opnieuw op voorsprong! Op het uur Veldegem, na een achterwaartse kopbal op hoekschop pakte Daan Ronse het leder maar loste die nadien, een onrechtstreekse vrije trap met Karim Stockx was het gevolg maar de Meulebeekse goalie pakte. Even later enkele hoekschoppen voor KFCM, ondermeer Gianluca Cardoen zag zijn trap in hoekschop gewerkt. Een kwartier voor het einde nog eens Gianluca Cardoen, die zette zich door – al dan niet wat fout gehinderd – en zette voor, het was Jari Bourgeois die met een lage trap uitpakte maar de doelman dook prima plat. In de slotfase diepte rood-wit nog zijn voorsprong uit… Gaël Vandersteene trapte de verste hoek binnen op voorzet van Jari Bourgeois (3-1) en na een solo-dribbel voorbij de volledige bezoekende verdediging zette de KFCM-topschutter de puntjes op de i : 4-1, meteen de eindstand!

Opnieuw drie punten bij op de teller! 21 op 21 … KFC Meulebeke blijft (voorlopig) nog steeds op zijn wolk verder leven… Diksmuide verloor zelfs zijn wedstrijd zaterdagavond – staan zo al op 7 knikkers van rood-wit – , Zedelgem zag zondag zijn match afgelast. Rest nog één opdracht in het huidige fantastische, formidabele kalenderjaar 2017: zondag thuis winnen van de buren! Aftrap van deze derby & topper zondag 17 december om 15u met voorafgaand de Footlunch!

.

KFCM: Ronse, Dewitte (75′ Den Baes), Verschueren, Vandewoestyne, Kodia (46′ Vandersteene), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (61′ Cardoen). Doelman Toebaert viel niet in.

Veldegem: De Grande, Hoppe, Coussement, Vandewalle J, Garsbeke, Vanderheydt, Denoo, Haussermann, Govaert (78′ Vandewalle L), Stockx en Wullaert (80′ De Vriese). Buyse en Van Thomme vielen niet in.

Gele kaarten: 13′ Dewitte (KFCM).

Doelpunten: 9′ Vandewoestyne (1-0), 30′ Denoo (1-1), 54′ Vens (2-1), 79′ Vandersteene (3-1) en 83′ Bourgeois (4-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Geert Bossuyt, bijgestaan door dhr. Harley Deopere en dhr. Brent Willemyns.

Volgende wedstrijd: KFCM – VV Tielt, zondag 17 december om 15u.