26 november 2016
Score: 2 - 0

Match Report

Na de ‘hevige’ derby op Roeselare kwam KFCM niet helemaal ongeschonden naar huis. Uiteindelijk geraakte enkel kapitein Tom Ovaere niet speelklaar, Gaël Vandersteene en Brian Depondt wel. Hierdoor verscheen Dries Bernaert opnieuw aan de aftrap, Maarten Lauwers had zijn 2e selectie op zak. Geen overrompeling in de tribunes op Ter Borcht, de trouwe aanhang wel aanwezig… de partij kon afgewerkt worden op een prima grasmat. Beide clubs traden niet aan in hun clubkleuren, de thuisploeg veranderde zoals afgesproken voor het seizoen maar ook De Haan wijzigde hun rode kleuren… zo werd het blauw versus groen. De partij stond onder leiding van dhr. Jens Fermaut.

Evenwichtige eerste helft waarin De Haan aardig meedeed, al had KFCM al na 2′ op voorsprong kunnen staan toen Martijn Wallican Jari Bourgeois bediende maar laatstgenoemde in één tijd over besloot. Op het kwartier actie Dylan Vens die achteruit legde tot bij Mathias Vandewoestyne, aan de 1e paal mikte hij net naast. Wat later volgde een counter van Niek Decraecke van De Haan, eens aan de zestien trapte hij over. Verder in de 1e helft weinig doelpogingen, pas in het slot nog eens Jari Bourgeois, zijn trap werd geblokt.

Meteen na de pauze was het wel raak op het juiste moment. Dries Bernaert kegelde prachtig een vrije trap, via onderkant lat, in doel… onhoudbaar voor doelman Stefaan Thieren: 1-0! Verlossing want het draaide niet zoals gewoonlijk bij onze rood-witten. Minuten later besloot Brian Depondt voorlangs en net voor het uur duwde een bezoeker Jari Bourgeois neer in de rechthoek. De ref legde de bal op de stip en wie anders dan de Meulebeekse topschutter zette de elfmeter feilloos om: 2-0 en match gespeeld. Bij de bezoekers geraakten sommigen wat gefrustreerd, het leidde tot enkele kaarten en ook trainer Kris Brackx vloog uit de neutrale zone. KFCM deed verder wat het moest doen, achterin alles mooi gesloten houden en de partij rustig uitspelen. Halfweg de 2e helft nog de beste kans… gelegenheidskapitein Mathias Vandewoestyne mikte naar de verste hoek maar de doelman tikte in corner. De 2-0 bleef op het bord en stamnummer 1255 mocht een zoveelste feestje op gang trappen… Net na affluiten volgde nog wat tumult bij De Haan en keek de ingevallen Jari Durand nog tegen een rode kaart aan.

KFC Meulebeke pakt zo, na een toch wel moeilijke wedstrijd, opnieuw een driepunter en haalt zo voor het eerst dit seizoen een negen op negen! Op ons eigen Dr. Leo Abeele Stadion pakt KFCM zowaar uit met een ‘beresterke’ 19 op 21, goalie Daan Ronse & zijn verdediging zetten achteraf een streepje bij op het lijstje van clean-sheets, men zit zo al een zes! Rood-wit blijft zo verder meedraaien in de top van de rangschikking, genieten is de boodschap! Volgende zondag trekken we naar WS Oudenburg, een ploeg die aan een rustig seizoen bezig is en maar al te graag de punten thuis wil houden tegen een top 3-ploeg.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Vandersteene (43′ Verschueren), Bernaert (68′ Christiaens), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vandewoestyne, Vens en Wallican (85′ Lauwers). Doelman Samyn viel niet in.

De Haan: Thieren, Braems (58′ Durand), Cappelle, Marlein (48′ Lambert), Dekeyzer, Kyndt, Delporte (85′ Reybrouck), Schelstraete, Van Dycke, Declercq en Decraecke. Doelman Bruyneel viel niet in.

Gele kaarten: 49′ Dekeyzer, 51′ Decraecke, 59′ Cappelle en 88′ Kyndt (De Haan).

Rode kaart: Durand (De Haan, na de wedstrijd).

Doelpunten: 50′ Bernaert (1-0) en 59′ Bourgeois (2-0, pen).

Beeldmateriaal: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Jens Fermaut, bijgestaan door dhr. Jan Declerck en dhr. Nordin Degraeve.

.

Volgende wedstrijd: WS Oudenburg – KFCM, zondag 4 december om 15u.

Lineup

2. DEN BAES Jony
8. DECLERCQ Arthur
Goal
Goal
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

Sub18
Sub8
Sub
VANHOUWE Siebe