27 januari 2024
Score: 1 - 3

Wedstrijd 18 in deze competitie, de thuiswedstrijd tegen topper KSV Bredene. Het was meteen terug starten met een achterstand, na drie minuten was het prijs: te gemakkelijk de bal laten versturen, aflegger en vrijgeleide om hoog in doel af te werken: 0-1, al werd een buitenspel voorafgaand niet gevlagd. KFCM reageerde meteen via een prima actie van Eduard Baekelandt & een loeier van Robbie Bolombo: de doelman moest in twee tijden in hoekschop werken. Even later voorzet Thomas Goddeeris, Eduard Baekelandt devieerde goed het leder naar linksonder, goalie Decorte dook goed plat. Rond het kwartier veegde kapitein Jony Den Baes het leder van de doellijn, het was afstel want even voor het halfuur stond het toch 0-2 na een inworp. Thibaut Verbrugghe rukte even later goed mee op links, de pegel verdween via een bezoeker in corner. Het was in blessuretijd dat Eduard Baekelandt de hoekschop van Matteo Couwyzer wist binnen te koppen: 1-2. Meteen na de pauze een prima kans voor KFCM, Robbie Bolombo met de actie en voorzet aan de achterlijn, Matteo Couwyzer had tijd en ruimte maar besloot op de doelman, grote kans. Minuten later wist Bredene wel te scoren, weliswaar vanuit buitenspel – alweer bleef de vlag beneden: 1-3 dus. Rond het uur redelijk wat tumult in de middencirkel nadat bezoeker Bataille nog natrapte, hij ontsnapte met geel. Pech bleef KFC Meulebeke achtervolgen, Arthur Declercq zag zijn bal op de doelpaal ketsen. Doelman Siebe Vanhouwe had nog een prima redding in huis op een poging van Denolf, rood-wit duwde nog eens het aanvallende gaspedaal in maar scoren werden niet meer gedaan op Ter Borcht: 1-3.

.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, Goddeeris (80′ Taillieu), Couwyzer (86′ Kargbo), Declercq, Bolombo (88′ Spriet), Verbrugghe, Baekelandt, Vandromme, Wallican en Van der Veken. Janssens viel niet in.

Doelpunten: 3′ Moss (0-1), 28′ Gashi (0-2), 45′+2 Baekelandt (1-2) en 55′ Moss (1-3).

Gele kaarten: 59′ Bataille en 72′ Denolf (KSVB).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Lauben Vanfraechem en dhr. David Coolens.