18 maart 2023
Score: 0 - 3

Match Report

Na de wanprestatie van zaterdagavond, wilde uw verslaggever er ook ‘eens zijn voeten aan vegen’, echter, ook na de nederlaag verdienen de trouwe lezers een (verkort) verslag. Het zou ook oneer doen aan de verdiende overwinning van de bezoekers uit Oostnieuwkerke.

Thomas Hollebeke (allicht lang uit) en Martijn Wallican (geschorst) ontbraken aan de aftrap in vergelijking met de week er voor op Deerlijk. Goalie Julien Van Volcem nam na twee weken afwezigheid terug zijn plaats in in het doel, Arthur Declercq en Eduard Baekelandt bleven onbeschikbaar in de lappenmand. De partij stond onder de prima wedstrijdleiding van dhr. Lieven De Pessemier, de aftrap door Miss België 2023 Emilie Vansteenkiste.

Vijf minuten gespeeld of het begin van een rampzalige wedstrijd werd ingezet… laks verdedigen en te simpel in de wind gezet, Riwan Mihoubi bedankte en tikte de voorzet tegen de touwen: 0-1, van een koude douche gesproken. Een reactie aan de overzijde volgde na net geen 10 minuten spelen, Thibaut Verbrugghe met de bal op Jan-Thomas Kerkhof, eens doorgezet in de zestien haalde laatstgenoemde uit… doelman Platteuw tikte in hoekschop. Het zou uiteindelijk over heel de wedstrijd één van de weinige bijeen gespeelde Meulebekeese kansen zijn. Nog geen kwartier ver of het stond bijna 0-2, slecht inspelen pardoes in de voeten van Damon Dumoulin, die haalde van ver uit want de bezoeker zag goalie Julien Van Volcem ver uit doel… de bal ketste tegen de paal weg… KFCM kreeg maar geen voet aan de grond… geen duels aangaan en als dit wel gebeurde, was een SKO-speler aan de winnende kant. Laks, geen inzet en vooral niet de drang ‘om te willen winnen’… Rond het halfuur een verdwaalde voorzet / trap van Damon Dumoulin… het leder devieerde de doellat…

In de pauze voerde coach Björn Cool meteen drie wissels door. Michiel Vandromme, kapitein Jony Den Baes en Thomas Goddeeris mochten in de kleedkamer blijven, Flo Decostere – Jelle Van der Veken – Roosevelt Owusu namen hun plaats in. Maar het wedstrijdbeeld bleef gelijk, al zat er even beterschap in. Het was niettemin SKO die opnieuw kon counteren na een slechte Meulebeekse bal… Julien Van Volcem moest plat. Minuut 67… een bezoeker werd foutief gestopt in de rechthoek, echter gaat de bal uiteindelijk in doel. Ref De Pessemier had echter al gefloten en kon niet anders dan de bal op de stip te leggen en de 0-2 niet toe te kennen. De Meulebeekse doelman stopte de strafschop van Mohamed El Hajji Aiachi! Zou er dan toch een kantelmoment komen in de match!? 3′ later dé kans voor Meulebeke op de gelijkmaker, maar het was zo’n avond… Senne Vanbrabandt, Jan-Thomas Kerkhof en Jelle Van der Veken kregen elk in enkele tellen tijd, in het geharrewar door, dé kans voor de 1-1 maar tot scoren kwam rood-wit niet. Aan de overzijde waren de bezoekers wel succesvol en duwden het mes nog wat dieper: 0-2 op minuut 78 en zowaar nog 0-3 3′ voor affluiten… De thuisaanhang trok nog voor het laatste fluitsignaal naar binnen, ongezien zwak op het Dr. Leo Abeele Stadion in de laatste jaren.

Van een zeer slechte timing gesproken… wat een mooie ouderwetse Meulebeekse voetbalavond moest worden, draaide uit op een fiasco. Gelukkig maakte het talrijk opgekomen publiek bij het eetfestijn, meer dan 130 eters, er nog het beste van… Je zou denken, dan kan je niet anders dan gemotiveerd zijn en de volle 120% er voor te gaan om de driepunter op Ter Borcht te houden. Niks was minder waar, wat volgde was een beschamende wanprestatie – te beginnen bij de wedstrijdvoorbereiding… Zo kan je aan geen klantenbinding doen… de vele aanwezige supporters, sponsors en sympathisanten zagen de 0-3 uppercut met lede ogen aan…

De laatste thuisoverwinning dateert van 17 december, drie (!) maanden geleden!

Hoog tijd om voor de spiegel te gaan staan… of het worden nog vijf lange speeldagen…

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes (46′ Decostere), Goddeeris (46′ Owusu), De Wulf, Vanbrabandt, Taillieu, Couwyzer (66′ Verbeke), Verbrugghe, Vandromme (46′ Van der Veken), Borms en Kerkhof.

Oostnieuwkerke: Platteeuw, Herman (69′ Selembou), Devolder (89′ Donse), Martin, Belkouch, Mihoubi, Dumoulin (92′ Vandeputte), Hermant, Vanhecke, El Hajji en Hoflack. Doelman Deblaere viel niet in.

Doelpunten: 5′ en 78′ Mihoubi (0-1 en 0-2) en 87′ Dumoulin (0-3).

Gele kaarten: 65′ Van der Veken (KFCM) en 78′ Devolder (SKO).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Lieven De Pessemier, bijgestaan door dhr. Stijn Demeulenaere en dhr. Johan D’Haeze.

.

Volgende wedstrijd: Wevelgem-KFCM, zaterdag 25 maart om 19u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
4. DE WULF Gillian
6. BORMS Aaron
7. VANBRABANDT Senne
9. TAILLIEU Simon
11. COUWYZER Matteo
14. VERBRUGGHE Thibaut
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas

Subs

5. DECOSTERE FLOSub2
19. VAN DER VEKEN JelleYellow CardSub16
20. OWUSU RooseveltSub3
21. VERBEKE HierroSub11