16 april 2022
Score: 0 - 2

Match Report

Zwakke wedstrijd waarin weinig gebeurde, voor een wedstrijdverslag kunnen we dan ook kort zijn. Trainer Nigel Smith kon nog eens op dezelfde elf namen rekenen als de week ervoor, op de bank verving Miel Taveirne de geschorste Eduard Dejonckheere na een dubbele boeking bij de U21. Ref van dienst, dhr. Frederik Schacht, kende een zeer rustige avond, gele kaarten werden -gelukkig- niet getrokken, bij KFCM stonden maar liefst 5 basispionnen op een kaart van schorsing, vandaar de drie wissels meteen na de beslissende 0-2. De eerste kans was meteen doelpunt, eerst redde Julien Van Volcem nog prima, de rebound was een intikker, 0-1. Boezinge bleef heer en meester, Meulebeke kende geen antwoord erop. Rond het halfuur leek KFCM terug meer in de match te komen, echter zonder kansen. De bezoekers waren er nog dicht bij via een ingestudeerde vrijschop, Selmani zag zijn bal via de lat over. De voorbije wedstrijden waren het betere 1e helften, de 2e minder, aan de rust hoopten men in de kantine dat het eens omgekeerd zou zijn. Niets was minder waar, het bleef allemaal ondermaats al moest Sassport Boezinge wachten tot in het slotkwartier voor de ‘geruststellende’ 0-2. Logische en verdiende zege voor de bezoekers.

Een offday? Boezinge pakken meer kwaliteit en ervaring? Het was gewoon niet goed genoeg zaterdag. Laat het ons houden op een ‘collectieve offday’ met een slechte timing. Alhoewel, beter zaterdag ll. dan komende zondag dan maar… de clash voor (allicht) het behoud: Zonnebeke vs Meulebeke! WINST = BEHOUD IN 1e !

Laat ons hopen dat onze roodbroekjes dit maar al te goed beseffen. Geen blamage zoals in de heenmatch tegen Zonnebeke (1-3 !!), geen offday zoals vorige zaterdag, geen wandelingen op het veld of zwieren met de armen… Maar allemaal samen (spelers, staf, bestuur en supporters) geven voor de niet 100% maar voor de 200%. Lopen, wroeten en werken voor elkaar tot het allerlaatste fluitsignaal. Het kan zondagavond een bevrijdende sfeer worden maar dan zal er eerst moeten gepresteerd worden tussen de krijtlijnen!!!

Supporters, allen op post! Ook Zonnebeke pakt uit met ‘gratis toegang’… we rekenen op jullie rood-witte steun!

.

KFCM: Van Volcem, De Wulf, Decostere, Verschueren, Declercq (80′ Baekelandt E), Couwyzer, Ouarane (80′ Taveirne), Tack, Vandromme, Kerkhof en Wallican (80′ Claeys). Doelman Vanhouwe viel niet in.

Boezinge: Vanbrabandt, Nalli, Van Roose, Billiet, Vandermarliere (88′ Desmet), Selmani (86′ Boone), Van Heuverzwyn, Mouton, Vlieghe, Blancke en Brogniez. Ryckewaert en doelman Delva viel niet in.

Doelpunten: 18′ Vlieghe (0-1) en 76′ Billiet (0-2).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Frederik Schacht, bijgestaan door dhr. Jarne Roose en dhr. Waldo Hoedt.

 

Volgende wedstrijd: Zonnebeke-KFCM, zondag 24 april om 15u – gratis toegang!

Lineup

5. DECOSTERE FLO
8. DECLERCQ Arthur
11. COUWYZER Matteo
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

Sub
15. BAEKELANDT EduardSub8
Sub18
VANHOUWE Siebe