12 december 2021
Score: 3 - 0

Intussen de laatste speeldag van de heenronde, de trip naar Sparta Heestert. Geen grote wijzigingen in de selectie, Jeremie Bayunga verving Marijn Vandewalle op het wedstrijdblad. De wedstrijd stond onder de prima leiding van dhr. Patrick Ouvrein.

De wedstrijd begon evenwichtig, het eerste gevaar was voor de thuisploeg na een weggegeven hoekschop, de 2e bal in één tijd van Gregory Hermans vloog net naast. Aan de overzijde een prima aanval van Meulebeke waarna appel volgde voor handspel door Heestert in de rechthoek maar de scheids liet verder spelen. Halfweg de 1e helft Sparta met de aanval, een thuisspeler omzeilde de uitgekomen Julien Van Volcem maar besloot erna op de paal. Even voor de rust handspel van Flo Decostere op de zestien, de vrijschop van Quincy Ponjaert neutraliseerde Julien Van Volcem prima.

Meteen na de pauze kwam rood-wit aanzetten nadat Jeremie Bayunga een bal prima onderschepte en vervolgens voorzette. Matteo Couwyzer met de dot van een kans maar hij knalde in één tijd over. KFCM was goed uit de kleedkamers gekomen want tellen later terug gevaar, ditmaal via kapitein Martijn Wallican, zijn lage schuiver verdween net naast. Op minuut 56 volgde het beslissende moment in de wedstrijd, op een vrijschop aan de middenlijn was Gillian De Wulf niet bij de pinken, liet zijn mannetje lopen waarop Van Wassenhove vervolgens uithaalde en de bal in de diepste kruising pegelde: 1-0. Aan de overzijde hoekschop Meulebeke, de trap van Matteo Couwyzer verdween via een verdediger in corner. Een goed kwartier voor ‘t einde was de match gespeeld toen Hermans er 2-0 van maakte. Heestert speelde op een wolk en zorgde later voor nog wat gevaar maar goalie Julien Van Volcem kwam telkens gepast tussen. Pas in het slot werd het nog 3-0, de ingevallen Martinaj kon in de rug van Kamal Ouarane aan de 2e paal binnen tikken.

De rust halen met een nul-nul tussenstand, het 1e kwartier na de rust uw stempel te lijken zetten op de match om dan alles terug weg te geven bij het openingsdoelpunt. Niet te verklaren. Rood-wit bleef wederom puntenloos achter. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan trekken we naar Diksmuide, meteen de 1e wedstrijd van de terugronde.

.

KFCM: Van Volcem, De Wulf, Decostere, Verschueren, Declercq (80′ Claeys), Bayunga, Tack, Couwyzer, Ouarane, Vandromme en Wallican. Verbeke, Vanhalewyn en doelman Vanhouwe vielen niet in.

Heestert: Vercruysse, Dhoop, Ponjaert, Duthoo, Soumillon, Van Wassenhove, Verspeelt, Vangheluwe, Peers, Hermans en Da Silva (75′ Martinaj). Christiaens, Trybou en doelman Vandenbogaerde vielen niet in.

Doelpunten: 56′ Van Wassenhove (1-0), 72′ Hermans (2-0) en 89′ Martinaj (3-0).

Gele kaarten: 52′ T1 Sandra, 56′ Peers, 58′ Van Wassenhove, 88′ Ponjaert en 90′ Duthoo (Heestert).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Patrick Ouvrein, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Frank Vandenborre.

Volgende wedstrijd: SV Diksmuide – KFCM, zaterdag 18 december om 18u30.