23 februari 2020
Score: 1 - 1

Totaal geen omstandigheden om tot een deftige voetbalmatch te komen: het stormde op Snaaskerke… het voetbalveld, quasi aan de Belgische Kust, lag ergens ten open lande, de wind kreeg vrij spel… rukwinden en even later nog eens felle regenbuien. Afgelasten vond ref Danny Declerck niet nodig, het spel zou zich dus afspelen op één wedstrijdhelft gezien de wind van achter het ene doel kwam. Kapitein Daan Ronse won de tos en besliste om te draaien, dus de 1e helft met de wind mee. Trainer Nigel Smith kon niet rekenen op de afwezigen Jony Den Baes (geschorst) en Tom Verschueren (geblesseerd), aan de aftrap verscheen Thibaut Verbrugghe voor de 2e maal dit seizoen en ook Gaethan Lannoo & Arthur Declercq veroverden hun basisstek.

Na acht minuten spelen was het bijna prijs… de hoekschop van Djordy Tack werd doorgekopt aan de 1e paal, Dylan Vens devieerde het leder tegen de doelpaal! Ondanks het windvoordeel kwam Meulebeke nauwelijks aan kansen toe, laat staan tot een trap op doel! Het enthousiasme en ‘den drive’ waren ver te zoeken, in de koppekes leek er weinig zin in deze wedstrijd. Het was wachten tot minuut 26 voor een volgend feit. Djordy Tack zette voor, Dylan Vens trapt aan de zestien net naast! De rust leek gehaald te worden met een povere 0-0 tussenstand maar zowaar viel de 0-1 dan toch nog, quasi letterlijk, uit de lucht. Na een discutabele fase op de middenlijn werd de bal uiteindelijk aan KFCM toegewezen. Doelman Daan Ronse knalde deze rechtstreeks op doel… goalie Jochen Hollebeke mispakte zich, zette een stap achteruit… waardoor de bal over de doellijn was. Op aangeven van de lijnrechter werd het doelpunt goedgekeurd: 0-1, meteen de ruststand.

Na de pauze was de 1e poging voor Meulebeke maar Dylan Vens dribbelde zich vast in de rechthoek en liet zich daaropvolgend te opzichtig vallen. De wind ging wat liggen maar de ref leek nog naweeën te hebben van de 1e helft, aan beide kanten volgden discutabele beslissingen en lichte gele kaarten… Zo ook op het uur. Iedereen keek verbaast toen hij naar de stip wees na een vermeende fout in de zestien. Mekkeren had geen zin, Adriaan Vanslambrouck maakte dankbaar gebruik van de cadeau met grote strik en zette de elfmeter om: 1-1! Meteen daaropvolgend een tweetal aanvalspogingen via Jari Bourgeois maar net als zijn ploegmakkers onvoldoende scherp. Het spel verwaterde en het was wachten tot het laatste fluitsignaal. Rood-wit kwam nog goed weg toen Daan Ronse de trap van de ingevallen Joan Quataert nog net in corner tikte. Het bleef bij een povere 1-1 eindstand waar beide ploegen niks mee opschieten…

Dat het geen ideale omstandigheden waren, daarmee is iedereen het eens. Maar het verschil qua schwung en drive in vergelijking met vorige week tegen Nieuwpoort was gisteren veel te groot. Met alle respect voor de tegenstander maar een één op zes tegen Snaaskerke is véél te weinig voor een ploeg als Meulebeke, zoniet beschamend. De meest positieve noot is dat de reeks van ongeslagen wedstrijden behouden blijft. Rood-wit wist al negen keer na elkaar punten te pakken en blijft dus zonder verlies onder hoofdtrainer Nigel Smith.

De komende weken zijn de weken van de waarheid. KFCM ontvangt immers in eigen huis Kortemark, Jabbeke en Kanegem en we trekken tussendoor naar Bredene. Allemaal ploegen uit de linkerkolom die op korte afstand volgen…

.

KFCM: Ronse, Van Poucke W, Van Poucke J, Declercq, Tack (72′ Cardoen), Bourgeois, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican en Verbrugghe. Vandromme, Baekelandt en doelman Anckaert vielen niet in.

Snaaskerke: Hollebeke, Lootens, Marent, Cools, Cordier, Pierloot, Persoone (70′ Quataert), Vanslambrouck (83′ Vandenbrande), Bellaert, Pauwaert en Billiet (77′ Verhoest). Doelman Vangeel viel niet in.

Doelpunten: 43′ Ronse (0-1) en 60′ Vanslambrouck (1-1, pen).

Gele kaarten: 66′ Van Poucke W, 83′ Vens (KFCM), 53′ Pierloot en 75′ Vanslambrouck.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Danny Declerck, bijgestaan door dhr. Patrik Soutaer en dhr. Bert Coppens.

Volgende wedstrijd: KFCM – SVD Kortemark, zaterdag 7 maart om 19u.