17 maart 2019
Score: 5 - 2

Match Report

Doelman Daan Ronse geraakte niet speelklaar waardoor Simon Toebaert ook op Dadizele moest aantreden. Trainer Bruno Derveaux recupereerde Alessandro Buyse die opnieuw aan de aftrap verscheen, Gaethan Lannoo was geschorst. De partij, tegen de ploeg waar twee spelers aantreden die volgend seizoen bij KFCM spelen, stond onder leiding van dhr. Sidi Rabhi.

11′ het eerste wapenfeit van de wedstrijd zorgde al meteen voor grote commotie: de ref schonk de thuisploeg een strafschop met een grote strik rond en die nam kapitein Devisch maar al te graag in ontvangst: 1-0 ** 20′ versnelling Wallican op links, de daarop volgende knal van Platteau zoefde net naast ** 22′ ondanks de voorsprong de 1e echte doelpoging van de thuisploeg, een trap van dichtbij verdween achter ** 26′ Buysse in de zestien voor het doel van Paepe, de roodbroek liftte het leder over doel ** 28′ prima actie en aanval van de bezoekers, Buysse werkte het helemaal af door prachtig binnen te knallen: 1-1 ** 43′ centrale actie Wallican, uiteindelijk is het Buyse die half op doel kon trappen ** 44′ de hoekschop van Devisch verdween rechtstreeks in doel: 2-1 en meteen rusten.

50′ opnieuw strafschop voor Daisel, ditmaal wel terecht. Alweer Devisch achter de bal maar ditmaal stopte goalie Toebaert de elfmeter… de rebound tikte Bourgeois (n°11) zowaar veel te slap op doel waardoor doelman Toebaert tijdig pakte ** 56′ een pegel van Platteau kreeg doelman Paepe niet onder controle en het leder verdween in doel: 2-2 ** 59′ prima trap Platteau, doelman Paepe pakt ** 63′ bij de vrijschop van Dadizele lag de bal niet stil maar ref Rabhi liet begaan… de uitkomende Toebaert gaat volledig naast de bal en Kerkhof kon zo de thuisploeg opnieuw op voorsprong trappen ** 70′ de ingevallen Cardoen met een trap voorlangs ** 72′ actie en aflegger van de ingevallen Tack tot bij Devisch, doelman Toebaert bracht redding met de voet ** 76′ prima vrijschop Den Baes, Platteau kopte van dichtbij hoog naast ** 78′ hoekschop met Vens en de daaropvolgende kopbal Kodia, doelman Paepe pakte uit met een reflex op de doellijn ** 80′ Bourgeois (n°11) werkte de bal in doel al dan niet met de hand, al dan niet reeds over de lijn, opnieuw hevig protest bij Meulebeke maar na overleg met zijn assistent keurde de scheidsrechter zowaar de 4-2 toe ** 85′ het is de 2e nieuwkomer voor volgend seizoen, Tack, die de eindcijfers vastlegde.

Leg dat eens uit in Meulebeke als je de wedstrijd niet zag: 5-2 verlies en moeten zeggen dat we met opgeheven hoofd het veld verlieten en aardig mee hebben gevoetbald… Onze roodbroekjes kregen zelfs bij het naar binnen gaan na de match applaus van enkele trouwe rood-witte fans. Zij zorgden trouwens toch voor wat sfeer op het anders troosteloze complex te Dadizele… weinig thuisaanhang, laat staan wat gejuich bij een thuisdoelpunt… Een paar cruciale fases en zo 5-2. Het verhaal van het hele seizoen al en wederom een knappe prestatie van rood-wit. Niettemin puntenloos naar huis… Dadizele pakt zo een heel puike 30 op 30!

Onze beloften pakten na hun nul op zes uit op eigen veld tegen buur VV Tielt, het werd 5-0. Verslag onder ‘ploegen-beloften-wedstrijden’.

.

KFCM: Toebaert, Den Baes, Verschueren (87′ Vandromme), Vandewoestyne, Buyse (60′ Cardoen), Kodia, Platteau, Depondt, Vanmarcke, Vens en Wallican (81′ Blomme). Doelman Depypere viel niet in.

Dadizele: Paepe, Ollivier, Duyck, Devisch, Delrue, Demeyere, Bouckaert (58′ Tack), Bourgeois (n°11), Debrouwere (86′ Van Elslander), Kerkhof (68′ Diallo) en Bourgeois (n°24). Doelman Deneir viel niet in.

Doelpunten: 11′ Devisch (1-0, pen), 28′ Buyse (1-1), 44′ Devisch (2-1), 56′ Platteau (2-2), 63′ Kerkhof (3-2), 80′ Bourgeois (n°11) (4-2) en 85′ Tack (5-2).

Gele kaarten: 23′ Demeyere, 64′ Bourgeois (n°11) (VKD) en 69′ Platteau (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Sidi Rabhi, bijgestaan door dhr. Ashley Deberdt en dhr. Kris Messely.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – Blankenberge, zaterdag 23 maart om 19u.

Supportersavond 2019

Lineup

2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias
9. TACK Djordy
11. BOURGEOIS JariGoalYellow Card
12. DEPONDT Brian
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn
3. VAN POUCKE WoutGoal
22. ANCKAERT Sander

Subs

16. VANDROMME MichielSub6
4. VAN POUCKE JorenSub18
10. CARDOEN GianlucaSub3
22. DEPYPERE Maxiem