Meulebeke heeft wederom een slechte beurt gemaakt door puntenloos naar huis te keren. Aan de rust moest KFCM al lang op voorsprong hebben gestaan maar het stond 0-0. In een 2e helft waren onze mannen nergens en slikten zowaar nog een zware 3-0 nederlaag. Meulebeke moet dringend uit deze negatieve spiraal!

9 november 2014
Score: 3 - 0

Het leek ons vooraf voldoende duidelijk: de verplaatsing naar Zwevegem was een zeer belangrijke wedstrijd waar slechts één optie was: drie punten. Gisteren omstreeks 16u15 stonden de droge 3-0 cijfers op het bord: ja, om te winnen moet U soms Uw truitje nat maken… Trainer Lieven Verkindere beschikte niet over Kevin Mortier, Bert Van Nieuwenhuyse en Andres Dendoncker maar recupereerde wel Gaël Vandersteene, ook Peter Denys stond terug aan de aftrap. De partij stond onder leiding van dhr. Ashly Braeckevelt.

Nochtans een prima begin van Meulebeke… na 10 minuten spelen volgde een voorzet van Andreas Van Autrève, Tom Ternest zag zijn in kopbal in hoekschop verdwijnen. Bij de laatste van de twee hoekschoppen op rij via Dries Bernaert had Mitch Voet een lage schuiver in huis, de bal werd onderweg geblokt door een verdediger. Seconden later een doorbraak van Tom Ternest, niet in buitenspel, gleed even weg maar kon alsnog voorzetten, Zwevegem werkte weg. Na een knappe actie van Robin De Bels opnieuw een prima kopbal van de vrijstaande Tom Ternest, doelman Niels De Meulemeester bracht redding. De thuisploeg reageerde met tweetal vrij trappen telkens via Gauthier Vandenberghe… de 1e kopt Kevin Vande Walle naast (20′), de 2e kopte Mitch Voet in hoekschop. Tussendoor een Meulebeekse counter waarbij Andreas Van Autrève, na een actie, al dan niet foutief werd neergehaald in de rechthoek. Op minuut 25 wederom protest bij de bezoekende entourage, ditmaal stuurde Andreas Van Autrève Mathias Vandewoestyne op weg naar het doel. In eerste instantie ketste zijn bal iets te ver van zijn voet maar kon er alsnog bij… op dit moment kwam goalie Niels De Meulemeester tussen en haalde onze speler neer… Ref Ashly Braeckevelt kende zowaar enkel een hoekschop toe en werd weer eens te meer bedolven onder gezanik en gemekker van thuisspelers. Strafschop leek niet enkel voor KFCM logisch want hoe verklaart U anders dat meteen na de bewuste fase lijnrechter Philip Verhulst naar de achterlijn rende aan de 16, waar de assistent normaal postvat bij een elfmeter??? De laatste feiten in de eerste helft waren voor Zwevegem: counter en een trap van Rémy Delmotte over (31′), Jonas Uytterhaegen goed plat bij de poging van Gauthier Vandenberghe (38′) en het trapje van Rémy Delmotte hobbelde naast (41′). Intussen stond de thuisploeg met 10 toen 8′ voor rusten speler Jordan  Cossart zijn 2e geel van de middag slikte. Rust: 0-0.

KFC Meulebeke moest dus bij de rust al lang op voorsprong hebben gestaan, hetzij bij één der kansen, hetzij via een elfmeter. Toen even na de pauze Aaron Molisse in de val liep en dom rood slikte (Aaron kreeg bij een hoekschop een slag maar revancheerde zich… het 1e zag niemand, dat van onze eigen speler merkte lijnrechter Andy Vermeulen), moesten beide ploegen met 10 verder. De wedstrijd kabbelde verder en het niveau bleef stelselmatig dalen… Toen even na het uur Zwevegem na een counter op voorsprong kwam, ging het licht helemaal uit. Net dan moet men karakter tonen: mouwen stropen, een vuist maken, truitje nat maken en als ploeg knokken. Helaas verkozen er te veel om verder te sakkeren, energie te verspillen aan ref of tegenstander,… Quentin Cappelier en de ingevallen Georges Legoustre gaven Meulebeke de genadeschoten: 3-0.

Met 1 op 12 en een 13e plaats kan en mag onze club uiteraard niet tevreden zijn. Als ploeg moeten we dringend uit deze negatieve spiraal… Er is slechts één remedie, en dat is het cliché om terug aan te knopen met een overwinning. Maar dan valt er deze week wat huiswerk te maken en voor sommigen eens in te spiegel te gaan kijken. Als we vorige week spraken over een belangrijk drieluik, dan was dit niet om de website te vullen. Hopelijk valt bovenstaande ditmaal niet in dovemansoren en moet men bewust worden van de ernst van de situatie. Te beginnen om komende zaterdag zich dubbel te plooien én te tonen aan de buitenwereld dat KFC Meulebeke nog kan winnen. Het eigenbelang moet (eventjes) wijken… enkel en alleen het clubbelang is van tel. Het clubbelang die onze spelers, staf, bestuursleden én supporters vertegenwoordigen als één rood-witte familie!

.

KFCM: Uytterhaegen, Denys (80′ Vens), Voet, Molisse, Ovaere, Vandersteene, Ternest, De Bels, Van Autrève, Vandewoestyne (46′ Den Baes) en Bernaert (66′ Popelier). Doelman Samyn viel niet in.

Zwevegem: De Meulemeester, Slosse, Vande Walle, Vandenberghe (60′ Vergote), Heugebaert, Camara (66′ Werbroek), Cossart, Delmotte, Cappelier, Carlier en Vanleynseele (84′ Legoustre). Doelman Maes viel niet in.

Gele kaarten: 40′ Van Autrève, 82′ Voet (KFCM), 9′ Cossart en 77′ Slosse (Zwevegem).

Rode kaarten: 37′ Cossart (2x geel, Z) en 50′ Molisse (direct, M).

Doelpunten: 64′ Delmotte (1-0), 73′ Cappelier (2-0) en 89′ Legoustre (3-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

Man v/d Match: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Ashly Braeckevelt, bijgestaan door dhr. Philip Verhulst en dhr. Andy Vermeulen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 15 november om 19u, KFCM – Oostduinkerke.

Weetjes: Volgende zaterdag keert Andres Dendoncker (zondag afwezig door een jubileum) terug uit schorsing maar dan is Andreas Van Autrève geschorst (3e geel op Zwevegem). Hopelijk kan de trainer Kevin Mortier (geraakte niet speelklaar) recupereren, voor Bert Van Nieuwenhuyse komt Oostduinkerke wellicht nog te vroeg. * Deze week volgt de uitnodiging voor het etentje naar aanleiding van de wedstrijd KFCM-Wingene. * De training van dinsdag, op feestdag 11 november, gaat door ‘s morgens en dit om 9u30.