23 januari 2016
Score: 3 - 0

Match Report

Wat we met Nieuwjaar hadden vooropgesteld, is gisterenavond omstreeks 20u45 ook werkelijkheid geworden: zes op zes tegen Otegem en Luingne! KFC Meulebeke blijft dus volop in de running voor het behoud in Eerste Provinciale, al zal deze operatie beslist nog lang en lastig zijn, zonder garantie op een goeie afloop. Voor het belangrijk thuisduel waren Gaël Vandersteene en Gaethan Lannoo er geschorst niet bij, verdediger Toon Callens zat met de neus in de boeken. Hierdoor had trainer Bruno Derveaux een defensief probleem… hij toverde dan maar… onze nummer 4 Kevin Mortier uit zijn hoed. Die verscheen na 5 maanden blessureleed uit het niets meteen aan de aftrap op zijn vertrouwde positie. Sam Christiaens en Jony Den Baes, vorige week afwezig op Otegem, begonnen ook aan de wedstrijd, voorin kreeg Thomas Desmet opnieuw het vertrouwen na zijn 2 doelpunten op de 19e speeldag. De ‘degradatietopper’ stond onder de leiding van dhr. Hannes Danckaert die op Ter Borcht zijn debuut mocht maken in de hoogste provinciale reeks.

Over de 1e helft kunnen we redelijk kort zijn: slordig voetbal, weinig kansen, geen beweging en te veel roodbroekjes, voor de gelegenheid in het blauw, die onder hun niveau speelden. De beste kans voor KFCM kwam er al na 7′… prima voorzet Dries Bernaert, de alleenstaande Thomas Desmet kopte aan de 2e paal zowaar nipt voorlangs. Aan de overzijde een dot van een kans voor Nicolas Leblond, slecht afgedekt, maar goalie Jaron Lemey bevestigde zijn prestaties van de afgelopen weken en pakte uit met een goeie redding. Op een trap van Quentin Samain (in één tijd naast) en Thomas Desmet (op vrije trap Peter Denys, bal over) waren er verder geen noemenswaardige zaken te noteren.

Wie iets te lang in de kantine bleef hangen, miste het prachtig openingsdoelpunt na welgeteld 32 seconden: Robin De Bels legde na een actie prachtig af en Sam Christiaens knalde heerlijk hoog in doel de 1-0 binnen, een godsgeschenk voor de Meulebeekse entourage maar ook voor de wedstrijd! KFCM had hierdoor het juiste elan gevonden en op het uur brak Sam Christiaens door na een prima bal van Jony Den Baes, Remi Decorte trok, op de rand van de zestien, aan de noodrem en mocht met rood meteen douchen. Op de daaropvolgende vrijschop van Jelle Popelier redde doelman Florian Vimont, de rebound trapte Robin De Bels van dichtbij binnen. Het doelpunt werd echter voor twijfelachtig buitenspel afgevlagd. Uitstel want 4′ later stond het toch 2-0, Robin De Bels verstuurde de bal en Thomas Desmet verschalkte de bezoekende doelman met een lobbal: 2-0! De daaropvolgende kans was opnieuw doelpunt: na een mooie actie van Jelle Popelier op de achterlijn had Meulebekenaar Sam Christiaens ‘maar’ de bal binnen te schuiven: Ter Borcht in feeststemming! Luingnois had nog dé kans op de eerredder maar Quentin Mahieu, alleen voor doel, botste op een goed keepende Jaron Lemey. Doelpunten vielen er niet meer, wel onnodige gele kaarten. Vooral de 2 boekingen, de laatste op aangeven van de assistent -de ref besefte te laat dat hij kort ervoor al geboekt stond-, voor de pas ingevallen Matthijs Deprez had anders opgelost kunnen worden. Maar goed, zo eindigden beide ploegen met 10 spelers maar bleven de drie punten gelukkig op het Dr. Leo Abeele Stadion.

Met zes op zes doet KFCM een prima zaak in ‘operatie behoud’ maar zoals hierboven aangegeven, zal het nog knap lastig worden. Sinds lang kon er eindelijk nog eens gefeest worden, eerst in de kleedkamer en wat later in de kantine tot een stuk in de nacht. En dat doet ook nog eens deugd… Volgende week wacht ons de moeilijk trip naar KVC Wingene, dat zondag voor het eerst nog eens verloor sinds lang, waar we niks te verliezen hebben. Nog even genieten en vanaf maandag de focus op speeldag 21!

.

KFCM: Lemey, Den Baes, Denys, Mortier, Molisse, Ovaere (87′ Van Staen), Popelier, De Bels (76′ Wallican), Bernaert, Desmet en Christiaens (78′ Deprez). Doelman Samyn viel niet in.

Luingnois: Vimont, Ben Habid, Delecluse, Decorte, Casier (81′ Millecam), Meurisse (Devos), Mahieu, Leblond, Samain, Geldhof en El Baghdadi (70′ Hoste). Doelman Vroman viel niet in.

Gele kaarten: 57′ Ovaere, 79′ Deprez, 88′ Denys (KFCM), 34′ Delecluse en 38′ El Baghdadi (RFCL).

Rode kaarten: 59′ Decorte (RFCL, direct) en 83′ Deprez (KFCM, 2x geel).

Doelpunten: 46′ Christiaens (1-0), 63′ Desmet (2-0) en 72′ Christiaens (3-0).

Beeldmateriaal: klik hier.

Man v/d Match: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Hannes Danckaert, bijgestaan door dhr. Ward Bultinck en dhr. Davy Simoens.

.

Weetjes: De beloften wonnen vrijdagavond hun wedstrijd op Poperinge met1-5 cijfers (verslag). ** Komende week is het uitzonderlijk training op maandag en donderdag. Donderdag zijn er ook de verjaardagen in café De Kring. * Eerstdaags komen de eerste inkomende transfer(s) op de website. Popelier (Wervik), Denys (Rc Lauwe) en Molisse (Deerlijk) verlaten de club.

Volgende wedstrijd: zondag 31 januari om 14u30: KVC Wingene – KFCM.

Affiche kaarting 2016

 

Lineup

2. DEN BAES Jony
Yellow Card
Yellow Card
17. KERKHOF Jan-ThomasGoal
GoalGoal

Subs

Sub
Yellow CardYellow CardRed CardSub
18. WALLICAN MartijnSub