9 januari 2016
Score: 0 - 1

Match Report

Eerste wedstrijd van het nieuwe jaar 2016, meteen voor eigen publiek op het Dr. Leo Abeele Stadion. De derby werd afgewerkt op een prima groene grasmat, toch voor de tijd van het jaar! Met de 6-0 blamage op Wielsbeke in het achterhoofd én om operatie redding toch enigszins op het spoor te houden, wilde rood-wit uiteraard iets rapen. Geen evidentie want ondanks hun toen ‘maar’ 10e plaats heeft SCW een niet onaardige voetballende ploeg! Voor trainer Bruno Derveaux was het weer wat schuiven… kapitein Tom Ovaere kreeg in het begin van 2016 opnieuw kniepijn en was niet inzetbaar, ook Peter Denys was, uiteindelijk toch, geschorst. De Meulebeekse T1 kon echter wel weer rekenen op de diensten van Sam Christiaens en Robin De Bels, zij stonden meteen aan de aftrap. De partij stond terug onder leiding van dhr. Mathias Dumarey, die ook al onze laatste thuismatch in 2015 floot, de vrijdagavond tegen Westkapelle.

10′ Vlieghe zet op rechts voor… 2 bezoekers zijn voorin mee maar Gaethan werkt de bal nog in hoekschop — 22′ vrije trap van Dries op mooie centrale plaats gaat centraal over doel — 25′ actie en voorzet Dries, de alleenstaande Jelle op de zestien ziet zijn trap geblokt — 39′ voorzet Toon op links, de kopbal van Robin heel dichtbij het doel pakt doelman Vanderbeken — 41′ Vlieghe centraal door op doel, Gaethan haalt de speler neer en krijgt meteen rood, de vrijschop vliegt in de muur — 47′ Wielsbeke zet door naar doel, Jaron brengt prima redding — 50′ op hoekschop geraakt de bal niet weg, Jaron pakt tot 2x toe knap uit met een puike redding… uiteindelijk tikt Deveugele het leder aan… Jaron pakt tevergeefs nog de bal op/over de doellijn… de lijnrechter kent het doelpunt toe: 0-1 — 54′ prima poging Martijn, de rebound van Jelle verdwijnt in corner — 75′ poging van SCW zeer dichtbij het doel, opnieuw redding Jaron — 82′ counter KFCM, goeie trap Jelle…. net naast via een verdediger — 96′ de bal wil niet goedvallen voor KFCM, zelfs niet in de logische extra 6 minuten. Intussen had KSCW-T1 Goemaere al een kwartier voor het einde een spits vervangen voor een verdediger en dit met meer dan een helft tegen 10… Tjah, zo gerust waren ze er dus niet in…

.

KFCM: Lemey, Den Baes, Callens, Molisse, Vandersteene, Popelier, De Bels (46′ Vandewoestyne), Bernaert, Lannoo, Wallican (75′ Vanhove) en Christiaens. Desmet en doelman Samyn vielen niet in.

Wielsbeke: Vanderbeken, Goeminne, Deschrijver (74′ De Winter), Maddens, Coopman, Vlieghe, Deveugele (85′ Mestdag), Vanoverbeke, Dekiere, Decoster en Rogiers. Souhail en doelman Vandeborre vielen niet in.

Gele kaarten: 55′ Wallican, 86′ Vanhove (KFCM), 42′ Vanoverbeke, 62′ Deschrijver en 90′ Coopman (SCW).

Rode kaart: 41′ Lannoo (KFCM, direct)

Doelpunt: 50′ Deveugele (0-1).

Beeldmateriaal: klik hier.

Man v/d Match: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Mathias Dumarey, bijgestaan door dhr. Peter Van Damme en dhr. Manfred Mattelin.

.

Volgende wedstrijd: zondag 17 januari om 14u30: Bl. Otegem – KFCM.

Affiche kaarting 2016

 

Lineup

2. DEN BAES Jony
8. DECLERCQ Arthur
Red Card
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

Yellow CardSub18
Sub
17. KERKHOF Jan-Thomas
VANHOUWE Siebe