KFCM – Zwevegem  0-1

15 maart 2014
Score: 0 - 1

Match Report

Voor de thuiswedstrijd tegen Zwevegem kon trainer Bruno Derveaux opnieuw beroep doen op Peter Denys, terug na rugklachten, maar moest hij Kenneth Voet missen na zijn dubieuze rode kaart op De Ruiter. KFCM wilde kost wat kost de punten thuis houden tegen een tegenstander die de laatste maanden slechts 2 puntjes oogstte. De partij stond onder leiding van dhr. Benoit Salembier.

Wat een begin van onze roodbroekjes maar ook wat een pech… voorzet Pieter Hugelier op rechts aan de achterlijn, Robin De Bels werkte in één tijd via de lat over (6′) en een prachtige verre vrijschop van kapitein Tom Ovaere ketste op de kruising weg (8′)! Op het kwartier volgde de reactie van Zwevegem… een loeier van Georges Legoustre tikte goalie Jonas Uytterhaegen van onder zijn lat in hoekschop. Na 20′ spelen nog een vrije trap van Tom Ovaere die in het pak verdween… Robin De Bels devieerde het leder, een bezoeker werkte nog weg. Ook aan de overzijde werd het warm… Kevin Vande Walle haalde van dichtbij uit, Peter Denys bracht redding aan het doel. Net voor het halfuur Zwevegem… Georges Legoustre zag zijn poging gered maar wat later kopte Kevin Vandewalle van dichtbij, op vrijschop Jordan Cossart, de 0-1 binnen! Verder viel enkel nog een harde vrijschop van Tom Ovaere te noteren, maar ook die verdween niet tegen de touwen. Rust: 0-1.

In de pauze bleef Stijn Dermul geblesseerd in de kleedkamers en ook Pieter Hugelier verscheen na de kampwissel niet meer aan de aftrap. Het was wachten tot iets voor het uur voor een noemenswaardige poging… op een goeie hoekschop van de Meulebeekse kapitein kopte Tim Van Den Bogaerde net naast. Aan de overzijde verdween een trap van Lionel Vanleynseele ver naast. KFCM bleef wat zoeken naar de (verdiende) gelijkmaker maar Tim Van Den Bogaerde werkte vanuit een scherpe hoek millimeters voorlangs en een bezoeker sloeg in de rechthoek de bal met de arm in hoekschop. Het bleef spannend, toch iets om aan op te warmen, de vele hoekschoppen aan de thuiszijde brachten geen goals en het was zelfs aan de overzijde dat Jonas Uytterhaegen zich moest reppen na een doorbraak van de ingevallen Renzo Delporte. In de slotfase volgde nog dé kans op de gelijkmaker… Peter Denys zwiepte het leder voor doel en Kevin Mortier kreeg van dichtbij zowaar de bal niet in doel: doelman Peter Tremerie en alweer de doellat waren spelbrekers. De bezoekers leken zelfs een handje toe te steken toen men ongelukkig bijna het leder in eigen doel werkte (net naast en dus corner). In de absolute slotfase (minuut 94) zag ook Alexis Dreossi zijn bal op de lat wegspringen… De match van het doelhout dus en vooral… het enige doelpunt na 28′ die besliste over winst en verlies.

De ontgoocheling bij Meulebeke was groot, de vreugde bij Zwevegem des te meer. Te veel spelers waren niet ‘in hun dagje’ en brachten een povere partij op de mat. Zo kunnen we natuurlijk niet de punten thuis houden, laat staan ééntje. De dosis pech met meermaals het doelhout mag misschien een klein excuus genoemd worden. Als we in de maand maart nog iets willen rapen (Wervik uit en Oostnieuwkerke thuis) dan zal iedereen opnieuw supergemotiveerd aan de aftrap moeten komen… Te beginnen zaterdag aanstaande om 18u…

.

KFCM: Uytterhaegen, Denys, Mortier, Ovaere, Vandersteene, Ternest, Vanthuyne (83′ Hoste), De Bels, Dermul (46′ Noppe), Hugelier (46′ Vandewoestyne) en Van Den Bogaerde. Doelman Coorevits viel niet in.

Zwevegem: Tremerie, Vanleynseele, Catteau, Vande Walle, Debuck, Cossart, Cappelier, Dosquet, Legoustre (68′ Heggermont), Vancraeyveldt (60′ Delporte) en Dreossi. Slosse en doelman Duyck vielen niet in.

Gele kaarten: 40′ Vanthuyne, 44′ Dermul, 55′ Van Den Bogaerde (KFCM), 35′ Dreossi en 73′ Vanleynsele (Zwevegem).

Doelpunten: 28′ Vande Walle (0-1)

Beeldmateriaal: klik hier.

Man v/d Match: klik hier.

Wedstrijdleiding: dhr. Benoit Salembier, bijgestaan door dhr. Elmar Serlet en dhr. Cedric Deweerdt.

Volgende wedstrijd: zaterdag 22 maart om 18u, KE Wervik – KFCM.

Weetjes: Tim Van Den Bogaerde zal alvast niet spelen tegen zijn toekomstige ploeg, hij pakte zijn 3e geel en is dus geschorst. Ook Stijn Dermul zit met hetzelfde probleem (3e geel) maar zou wellicht toch niet speelklaar geraken door zijn opgelopen blessure. Zaterdag mag Kenneth Voet wel aantreden tegen zijn ploeg voor ’14-’15, hij keert terug na schorsing. * Gaël Vandersteene kreeg voor zijn rode kaart op De Ruiter een voorstel van schorsing van 1 match, dit thuis tegen Club Roeselare. * Afgevaardigde Pieterjan Delbaere kwam er van af met een blaam en boete, trainer Bruno Derveaux kreeg een voorstel van 2 weken schorsing. De club gaat hiertegen in beroep. * Personen die nog bij de feestmaaltijd van 12 april willen zijn, moeten zich deze week inschrijven anders is men te laat! * De quiz van 4 april is inmiddels volzet!

;

Schrijf u deze week in voor zaterdag 12 april, bijna volzet: uitnodiging maaltijd 120414 !

.

De quiz van vrijdag 4 april is volzet!

affiche quiz 04 april 2014

.

Het Verhaal van de Ronde

Lineup

8. DECLERCQ Arthur
Yellow Card
Yellow Card
Yellow Card

Subs

Sub
Sub
Sub