KFCM - KFC Varsenare

5 februari 2023
Score: 2 - 2

Op speeldag 20 opnieuw noodgedwongen wijzigingen op het wedstrijdblad… Thomas Goddeeris & Aaron Borms waren geschorst, Roosevelt Owusu en Martijn Wallican keerden terug na respectievelijk drie gele kaarten & blessure, en Gillian De Wulf bleef met een kwetsuur langs de kant. Ook kapitein Jony Den Baes bleef in de lappenmand, Simon Taillieu en Senne Vanbrabandt daarentegen waren terug inzetbaar! De partij was in goede handen van de jonge Oost-Vlaamse ref Isaak Huyghe.

De bezoekers van KFC Varsenare begonnen het best aan de partij en tegen halfweg de eerste helft was men al driemaal dicht bij een openingsdoelpunt. Op het kwartier was er de verre bal van doelman Chesney Samyn, twee aanvallers stonden buitenspel maar een derde, niet in buitenspelpositie, kon het leder voor doel zwieren… een geharrewar volgde met verschillende pogingen, uiteindelijk was het goalie Julien Van Volcem die redding bracht. Minuten later hoekschop, alweer bleef de bal hangen in de rechthoek, alweer het Meulebeekse sluitstuk die gepast tussen kwam. Op minuut 23 kon Camara op rechts in snelheid door op de flank, eens in de zestien de doelkans met Julien Van Volcem dook goed plat. KFCM creëerde nauwelijks / geen kansen tot op het halfuur: Eduard Baekelandt met de voorzet en Arthur Declercq werkte aan de 2e paal van dichtbij binnen: 1-0, van efficiëntie gesproken! Even later de Meulebeekse counter… Matteo Couwyzer stuurde Thomas Hollebeke alleen richting doel, de hoek was scherp en uiteindelijk vloog het leder achter doel, rust: 1-0.

Na de pauze opnieuw KFCV met de 1e poging, een aflegger maar de daaropvolgende trap ging naast. Iets voor het uur viel dan toch de verdiende gelijkmaker, een vrijschop halverwege de speelhelft viel in het pak en daar trapte Bekaert, met een halve ommehaal, de 1-1 in de diepste hoek. Seconden later alweer de blauwhemden, ditmaal met een trap nipt voorlangs… KFCM was wederom gewaarschuwd! Het spel kabbelde verder, doelpunten leken er niet meer te vallen en ref Isaak Huyghe kende een rustige en prima namiddag op Ter Borcht… tot minuut 85, het enige echte twistpunt in de match. Op counter kwam Julien Van Volcem ver uit zijn rechthoek… de goalie botste met een bezoeker waarna beiden neergingen, Meulebeke kreeg de fout mee tot groot protest bij Varsenare. In de slotfase nam Varsenare een vrijschop te snel, Thibaut Verbrugghe onderschepte waarna vervolgens de ingevallen Hierro Verbeke alleen richting doel kon, ook Thomas Hollebeke was mee opgerukt. Hierro Verbeke bleef kalm en oog in oog met goalie Chesney Samyn werkte hij knap af: 2-1 en wat een ontlading. Tweede poging op doel, tweede doelpunt… KFCM leek op een diefje te gaan winnen. Diep in blessuretijd viel nog een hoekschop voor KFCV… voor een zoveelste keer zondagnamiddag geraakte de bal niet uit de zestien, en jawel, tellen later devieerde Geldof de 2-2 tegen de touwen… wat een anticlimax…

Het zou zeker een gevleide zege geweest zijn maar wie zou er daar om deren binnen het rood-witte kamp? Een minuut voor het einde op voorsprong komen, dit mag nooit of te nooit meer uit handen worden gegeven. Helaas, Varsenare pakte alsnog een (over)verdiend punt mee naar huis. Bij KFC Meulebeke bleef men ontgoocheld achter, een zoveelste les de voorbije weken. Weliswaar opnieuw geen verliespartij maar een zoveelste (zevende) gelijkspel… waardoor we momenteel 28 punten totaliseren. Volgende week trekken we naar het ambitieuze & de ploeg in vorm, WS Lauwe… wie weet kan rood-wit daar met een sublieme prestatie stunten!?

.

KFCM: Van Volcem, Decostere, Declercq A, Couwyzer (80′ Declercq S), Ouarane (62′ Taillieu), Baekelandt (75′ Vanbrabandt), Vandromme, Wallican (75′ Verbeke), Verbrugghe, Owusu en Hollebeke.

Varsenare: Samyn, Geldof, Verbrugge, De Lille (80′ Lantsoght), Delcampe, Bekaert, Geldof, Camara, Mestdagh (64′ Ameel), Butaye en Matthys. Aspeslag en Mbeah vielen niet in.

Doelpunten: 30′ Declercq A (1-0), 56′ Bekaert (1-1), 88′ Verbeke (2-1) en 92′ Geldof (2-2).

Gele kaarten: 74′ Geldof (KFCV).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Isaak Huyghe, bijgestaan door dhr. Harely Deopere en dhr. Kris Messely.