KFCM - KEXC Zedelgem

21 januari 2023
Score: 0 - 2

Match Report

Inmiddels speeldag 18 op de kalender, een thuiswedstrijd tegen Zedelgem waar we in de heenwedstrijd met 1-4 cijfers wonnen. Coach Björn Cool moest de geschorste spits Thomas Hollebeke missen, in zijn plaats stond aan de aftrap Jelle Van der Veken. In de basiself anders geen wijzigingen, op de bank wel terug Siebe Vanhouwe en Mattice Dekimpe, in de plaats van de geschorste Hierro Verbeke en Jan-Thomas Kerkhof. De partij stond onder leiding van dhr. Diego De Moor die zijn 2e wedstrijd in Eerste Provinciale probleemloos afwerkte.

Op minuut elf viel de beslissende fase van de wedstrijd, Meulebeke was goed voetballend aan de partij begonnen en bij een fase in de rechthoek wees ref De Moor ‘plots’ naar de stip: strafschop voor Meulebeke, Diego Seron had Jelle Van der Veken gehaakt in de zestien. Matteo Couwyzer nam plaats achter de bal maar de elfmeter was te zwak getrapt zodat doelman Maréchal redding bracht, Jelle Van der Veken kreeg nog de prima gelegenheid bij de rebound maar ook hij kon niet besluiten. Tellen later Zedelgem met de tegenaanval en het stond, toen de bezoekers voor ‘t eerst aan het doel verschenen, plots 0-1, veel te gemakkelijk. In plaats van 1-0 stond het 0-1, van een koude douche gesproken. Halfweg de eerste helft de actie van kapitein Martijn Wallican, hij stuurde Matteo Couwyzer richting doel, die zijn bal stuiterde iets te ver van zijn voet waarna nog een halve poging volgde. Bij rood-wit waren er te veel met een offday, herpakken leek er niet meteen in te zetten. En jawel, op het halfuur werd het zelfs 0-2, voorzet Harry Hollevoet en Jeroen Vanthournout stikte simpel overhoeks binnen. Na de pauze kwam Zedelgem niet meer in het spel voor, bij Meulebeke veel goeie wil en een betere indruk, niettemin tevergeefs. Echte kansen bleven uit, het zou niet voor zaterdag 21 januari zijn om (de drie) punten thuis te houden. Zo komt meteen een einde aan tien opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. We waren misschien al een beetje te veel gewoon…

Op naar volgende week. De uitwedstrijd op rode lantaarn Jabbeke, een niet te onderschatten verplaatsing.

.

KFCM: Van Volcem, Goddeeris, De Wulf, Couwyzer, Baekelandt, Declercq S (46′ Borms), Vandromme, Verbrugghe, Wallican (63′ Dekimpe), Van der Veken en Owusu (46′ Decostere). Doelman Vanhouwe viel niet in.

Zedelgem: Maréchal, Joos, Seron, Rommel, Degrande (84′ Haesaert), Maes J, Bader, Nollet, Hollevoet, Vanthournout en Depoorter (77′ Degomme). Cornelis en doelman Maes Y vielen niet in.

Doelpunten: 13′ Nollet (0-1) en 30′ Vanthournout (0-2).

Gele kaarten: 34′ Owusu, 68′ De Wulf, 79′ Vandromme (KFCM), 11′ Seron en 60′ Rommel (Zedelgem).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Diego De Moor, bijgestaan door dhr. Jo Tanghe en dhr. Sam Pauwels.

.

Volgende wedstrijd: SV Jabbeke-KFCM, zondag 29 januari om 15u.

Lineup

-
3. GODDEERIS Thomas
- Yellow Card
10. BOLOMBO Robbie
11. COUWYZER Matteo
14. VERBRUGGHE Thibaut
15. BAEKELANDT Eduard
16. VANDROMME MichielYellow Card
18. WALLICAN Martijn
19. VAN DER VEKEN Jelle
20. OWUSU RooseveltYellow Card

Subs

5. DECOSTERE FLOSub20
6. CZAJKO GauthierSub10
VANHOUWE Siebe
23. DEKIMPE MatticeSub18