KFC Moen - KFCM

15 januari 2023
Score: 0 - 0

Speeldag 17 bracht terug enkele (noodzakelijke) wijzigingen met zich mee in het basiselftal alsook in de wedstrijdselectie. Siebe Declercq stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, Martijn Wallican was terug na schorsing, Arthur Declercq zat voor het werk in het buitenland, Hierro Verbeke had zijn 1e selectie van het seizoen beet, Aaron Borms kwam heelhuids terug van zijn skireis en kapitein Jony Den Baes (lichte blessure) bleef uit de kant. De partij was in goede handen van dhr. Koen Vanhoutte.

Meulebeke begon het best aan de partij met een drietal pogingen in de eerste twintig minuten via onder meer Eduard Baekelandt en Siebe Declercq. De thuisploeg reageerde met een drietal hoekschoppen naeen. Halfweg een prima actie van Eduard Baekelandt, uiteindelijk legde hij af tot bij Thomas Hollebeke die in één tijd naast besloot. Op slag van rust terug Meulebeke via een counter… Thomas Hollebeke trok alleen richting doel en op het moment om uit te halen, botste het leder de verkeerde kant uit. Het weinige opgekomen publiek, met de rood-witte aanhang in de meerderheid, mocht zich aan de rust dan maar gaan opwarmen bij de koffie. FC Moen begon het best aan de 2e helft en KFCM ontsnapte tot tweemaal toe, goalie Julien Van Volcem was bij de pinken om de tweede poging onschadelijk te maken. De bezoekers knokten zich terug in de match en waren terug gevaarlijk via Martijn Wallican en Siebe Declercq. Halfweg de 2e helft werd het heel warm voor het doel van Moen, maar onze roodbroekjes kregen de bal maar niet tegen de touwen, het was op momenten dan ook zeer duister… Thomas Hollebeke kreeg in het slotkwartier nog een fraaie kans maar zijn halve trap strandde op goalie Vancoillie. Doelpunten werden er niet gescoord, de 0-0 van bij het begin was meteen ook de eindstand.

Een gelijkspel bleek uiteindelijk de juiste weergave van de wedstrijd al hadden er zeker doelpunten kunnen en moeten vallen. Niettemin… het werd de tiende (10e!) opeenvolgende wedstrijd zonder verlies, van een knappe prestatie gesproken. Volgende zaterdag gaan we op zoek op eigen veld naar een driepunter, dan ontvangen we Zedelgem.

.

KFCM: Van Volcem, Goddeeris, De Wulf (73′ Verbeke), Couwyzer (88′ Kerkhof), Baekelandt, Declercq S (65′ Borms), Vandromme, Hollebeke (84′ Decostere), Verbrugghe, Wallican en Owusu.

KFC Moen: Vancoillie, Leyder, Vanderzippe (90′ Ameye), Samain (46′ Samijn), Garrevoet, Leman (75′ Azrour), Bourquin, Dos Santos, Chibrac, Pardo en Merchiers. Doelman Heugebaert veil niet in.

Doelpunten: /

Gele kaarten: 14′ Declercq S, 23′ Verbrugghe, 67′ Hollebeke (KFCM), 70′ Pardo en 86′ Samijn (Moen).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Frank Vandenborre en dhr. Johan D’Haeze.