Oostnieuwkerke - KFCM

11 december 2022
Score: 2 - 2

De laatste wedstrijd van de heenronde, op de inhaalmatch tegen WS Lauwe na, kondigde zich opnieuw moeilijk. Een trip naar Oostnieuwkerke, op een niet zo’n schitterend veld, is al geen cadeau op zich en met een 9-1 pandoering de week ervoor was het des te logisch dat de blauwhemden op eerherstel op zoek gingen. Net niet dezelfde elf aan de aftrap als tegen Deerlijk, Thomas Hollebeke verving Jan-Thomas Kerkhof. Thomas Goddeeris maakte zijn rentree na blessure bij de 15 maar begon op de bank, net als JT, Jelle Van der Veken en Siebe Vanhouwe. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Kevin De Grande.

Al na 7′ keek rood-wit zowaar tegen een achterstand aan… nonchalance was het trefwoord zondagnamiddag op Oostnieuwkerke, bij de 1e poging liet men zich te gemakkelijk aftroeven, de bal ketste gelukkig op de onderkant van de lat. Seconden later waren we al weer niet bij de les en was het wel prijs: Belkouch met de 1-0. Meulebeke reageerde met een lage vrijschop via Gillian De Wulf tot bij Matteo Couwyzer in de rechthoek, die zag zijn poging in corner getikt door doelman Platteeuw. Op het kwartier mooie aanval Matteo Couwyzer / Thomas Hollebeke, Martijn Wallican werd vrijgespeeld in de zestien maar raakte, zo leek, de bal maar half bij zijn trap… niettemin rolde het leder tegen de touwen: 1-1, oef. Wie dacht dat KFCM wakker was, was er aan voor de moeite, te nonchalant, te veel afval in de passes en vooral te weinig voetbal – al was dat ook een verdienste van de thuisploeg. Die counterden scherp via Dumoulin, doelman Julien Van Volcem nam goed positie en de thuisspeler werkte net voorlangs. Twee mooie aanvallen leverden even later ook al niets op voor stamnummer 1255: de inlopende Aaron Borms trapte in één tijd naast en Thomas Hollebeke kon maar half besluiten. Minuten later opnieuw laatstgenoemde, van ver trok ie naar doel, zijn knappe inspanning kreeg geen loon naar werken: de poging strandde op de doelman, de rebound via de knie terug tot bij het lokale sluitstuk. Even voor de rust een te lange rush van Eduard Baekelandt met balverlies: iedereen uit positie en SKO counterde prima, 2-1 via Dumoulin. In blessuretijd trok Gillian De Wulf nog ten aanval maar dook te opzichte neer in de rechthoek: geel voor schwalbe was het gevolg.

De beginfase van de 2e helft was er eentje om snel te vergeten: alles viel er te beleven en te horen, maar niets dat met voetbal te maken had. De fout en reactie erna van Mihoubi was de aanleiding, het gevolg heen -en weer geleuter op en naast het veld, de zenuwen stonden strak gespannen… Meulebeke duwde het gaspedaal in, op karakter en inzet op zoek naar de verdiende gelijkmaker. De poging na de vrijschop van Thomas Hollebeke verdiende meer maar na hoekschop en geharrewar voor doel was het toch prijs: de ingevallen Jelle Van der Veken lukte zijn eerste competitiedoelpunt voor Meulebeke! KFCM trok verder ten strijde met opnieuw Thomas Hollebeke, de lage trap onderschepte goalie Platteeuw. Het leek te eindigen op een billijk gelijkspel tot minuut 92… Thomas Hollebeke trok alleen richting het doel en in plaats van zelf te trappen, legde hij af tot bij de ingevallen Jan-Thomas Kerkhof: quasi alleen voor open doel trapte hij onbesuisd over… wat een kans! 2-2 was uiteindelijk de einduitslag.

De troepen waren gewaarschuwd door trainer Cool maar toch roken we op Oostnieuwkerke een tikkeltje onderschatting. “Het zou wel loslopen”… niets was minder waar… een nederlaag kon, maar ook de overwinning. Het gevoel na de match was dan ook dubbel. Weliswaar de zevende wedstrijd naeen zonder nederlaag. Nog één partij voor Nieuwjaar, zaterdag ontvangen we Veurne. 2022 afsluiten met de kaap van / over de 20 punten, het zou héél mooi zijn…

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf (57′ Goddeeris), Borms, Couwyzer (75′ Kerkhof), Baekelandt, Vandromme, Vanbrabandt (65′ Van der Veken), Hollebeke, Owusu en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Oostnieuwkerke: Platteeuw, Martin, Zie Souleymane (93′ Braekeveldt), Belkouch, Mihoubi, Dumoulin, Hermant (74′ Selembou), Vandeputte, Vanhecke, Bayunga (90′ Herman) en El Hajji. Doelman Werbrouck viel niet in.

Doelpunten: 7′ Belkouch (1-0), 15′ Wallican (1-1), 39′ Dumoulin (2-1) en 79′ Van der Veken (2-2).

Gele kaarten: 45′+2 De Wulf, 90′+4 Baekelandt (KFCM), 54′ Mihoubi, 71′ Hermant en 81′ Belkouch (KSKO).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Luc Tandt en dhr. Franky Deprez.