KFCM - SV Wevelgem

27 november 2022
Score: 0 - 0

27 november stond bij velen al met stip in de agenda genoteerd: het duel tussen Meulebeke & Wevelgem, de dag waarop de Rode Duivels hun (niet?) kunnen zouden etaleren en de zondag waarop onze culinaire Footlunch zou plaats vinden. Maar voor één iemand zou het een hoogdag geweest zijn, onze wijlen doelmannentrainer Ronny Louvaert keek dan zijn schoonzoon Frederik Declercq in de ogen bij tegenstander SV Wevelgem City, jammer genoeg moest onze Ronny toezien van hierboven…

Trainer Björn Cool moest het stellen zonder zijn topschutter Thomas Hollebeke, Jan-Thomas Kerkhof daarentegen verscheen terug aan de aftrap. Op de bank terug Aaron Borms en Siebe Declercq, beiden terug na blessureleed. Het treffen stond onder de prima leiding van Oost-Vlaming dhr. Frederik Daenens.

Na de intense regen lag het hoofdterrein op Ter Borcht er zwaar bij, het was wachten tot rond het kwartier voor een eerste dreiging. Meulebeke counterde en het was Simon Taillieu die zich voorbij enkele spelers dribbelde en uiteindelijk zijn trap in corner gewerkt zag. Na geharrewar een nieuwe prima genomen hoekschop van Ferenc Soenens, doelman Masselis bokste het leder weg. Minuten later vrijschop met Gillian De Wulf, een verrassende bal – goalie Masselis tikte over. Wevelgem vond nooit echt zijn draai, weinig voetbal en voornamelijk de lange bal, kansen waren er niet echt tot minuut 39, maar doelman Julien Van Volcem dook goed plat. Op slag van rust nog dé kans voor KFCM, Ferenc Soensen met de actie en loeier, via een bezoeker én de doelpaal in hoekschop… Rust: 0-0.

Na de pauze bleef rood-wit de voetballende oplossing te zoeken, het leverde twee mooie kansen op. Ferenc Soenens met twee trappen naeen, na voorbereidende actie Martijn Wallican, de rebound via Gillian De Wulf was een lage trap. Even later stuurde Aaron Borms Martijn Wallican, die verscheen alleen voor de doelman maar die zag zijn bal net voorlangs vliegen. De leider kwam rond minuut 79 nog tot een trap en hoekschop maar daar bleef het allemaal bij, of toch, 10′ voor tijd een ideale mogelijkheid met een kopbal van de alleenstaande Juul Tanghe, het leder vloog naast. Intussen bleven de beste kansen voor KFCM, Ferenc Soenens met een knappe bal waarna doelman Masselis onder de bal door ging, Siebe Declercq kon er net niet bij. Laatstgenoemde even later in de rechthoek, verlegde de bal nog eens maar op de trap bracht een verdediger redding. In het slot nog een ultieme kans voor onze roodbroekjes, maar Siebe Declercq zag zijn poging van de lijn gekeerd door Frederik Declercq. Einde: 0-0.

Opnieuw een dubbel gevoel na de wedstrijd, vooraf zouden we getekend hebben voor een punt tegen de leiders maar achter gezien: had er één ploeg moeten winnen, dan was het wel Meulebeke. We kregen opnieuw de beste kansen, maar tot scoren kwamen we jammer genoeg niet. Niettemin een mooi dag gisteren voor het Meulebeekse voetbal, een topeditie van de Footlunch met meer dan 80 eters, een mooie publieke opkomst en een oververdiend punt tegen leider Wevelgem. Onze jongens hebben terug geknokt, gewroet en gewerkt voor elkaar: mooi zo! Allen maar tevreden gezichten in de kantine na afloop. Ook onze Ronny keek trots van hierboven mee…

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Goddeeris (50′ Owusu), De Wulf, Soenens, Taillieu (72′ Declercq S), Baekelandt (43′ Borms), Vandromme, Vanbrabandt, Kerkhof (65′ Couwyzer) en Wallican.

Wevelgem: Masselis, Lapeire, Tanghe, Meulenyzer D (43′ Halleumieux), Masselis, Bourgeois (75′ Allard), Roose (67′ Delneste), Roussel, Declercq, Dejonghe en Meulenyzer. Doelman Deman viel niet in.

Doelpunten: /

Gele kaarten: 53′ Tanghe, 67′ Roussel en 90′ Meulenyzer M (Wevelgem).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Frederik Daenens, bijgestaan door dhr. Thomas Fiers en dhr. Sven Latruwe.

Volgende wedstrijd: KFCM – Deerlijk Sport, zaterdag 3 december om 19u.