KE Wervik - KFCM

16 oktober 2021
Score: 3 - 0

Match Report

Speeldag 7 bracht ons naar Eendracht Wervik, een blij weerzien met ex-KFCM’er Tim Van Den Bogaerde. De opponent had voorlopig nog maar 6 knikkers verzameld en staat dan ook duidelijk onder zijn waarde geklasseerd. In het Meulebeekse kamp was het allemaal wat ‘losser’, het was niet van ‘moeten’ op deze mooie voetbalavond. Trainer Nigel Smith mocht terug aan het puzzelen want naast langdurige geblesseerden Jony Den Baes, Eduard Baekelandt en Alexander Anne waren nu ook Jan-Thomas Kerkhof (scheurtje) en Tom Verschueren (ziek) er niet bij… De wedstrijd was in goede handen van dhr. Patrick Ouvrein.

KFCM begon al meteen met een achterstand aan de wedstrijd toen het na zes minuten spelen al 1-0 stond, een lange bal was voldoende om Vandepitte -al dan niet vanuit buitenspel- alleen voor doel te krijgen, hij werkte beheerst af. Minuten later alweer Wervik, ditmaal via Vandeputte en een lage trap, doelman Julien Van Volcem dook plat en tikte nog net in hoekschop. Het was wachten tot halfweg de 1e helft tot een poging voor Meulebeke. Jeremie Bayunga met de actie waarna Djordy Tack vervolgens prima voorzette, het was Thibaut Verbrugghe die centraal voor doel op keeper Olievier besloot. Tellen later verliet Gillian De Wulf noodgedwongen het strijdtoneel, de blessure stak al wat de kop op tijdens de opwarming, in zijn plaats verscheen Miel Taveirne. Even voor de rust incasseerde Thibaut Verbrugghe een elleboog op het borstbeen, de wedstrijd lag even stil. Onze Meulebekenaar speelde verder maar bleef tijdens de rust, veiligheidshalve -gelukkig, want hij liep een barstje in het borstbeen op-,in de kleedkamer. De 2e helft bracht geen beterschap, Wervik was gewoonweg gretiger, steviger en sneller… Het duurde dan ook niet lang of het stond 2-0, een lage trap in de korte hoek. Intussen was ook verdediger Flo Decostere geblesserd en werd eveneens vervangen… Rood-wit verweerde zich maximaal maar het waren de Tabakjongens die nogmaals tot scoren kwamen met een pegel hoog in doel via de ingevallen Bara: 3-0.

Het was meteen duidelijk dat rood-wit weinig of niks ging pakken op Wervik… Maar een verloren veldslag is uiteraard geen verloren oorlog. Na vier overwinningen op een rij is het te verwachten dat een nederlaag er vroeg of laat zat aan te komen. Vooral de lappenmand begint ons zorgen te baren… We lieten al vijf namen vallen in de inleiding… drie wissels waren noodgedwongen door blessures en ook Matteo Couwyzer had last tijdens de 2e helft. Het weekendje ‘bye’ straks is dan ook méér dan welgekomen, de spelers krijgen een weekje rust, een weekje om los te lopen, de batterijen op te laden en vooral om veel oplapwerk te verrichten. Hopelijk kunnen we de voorbereiding op de match in Blankenberge volgende week starten met vele fitte spelers…

.

KFCM: Van Volcem, De Wulf (26′ Taveirne), Decostere (54′ Claeys), Bayunga, Declercq, Tack, Couwyzer, Verbrugghe (46′ Vandewalle), Ouarane, Vandromme en Wallican. Doelman Callaert viel niet in.

Wervik: Olievier, Scheldeman, Defevere, Ingels, Vandepitte (61′ Dessein), Vandeputte (68′ Bara), De Gryse, Van Den Bogaerde, Vandamme (82′ Hollebeke), Pante en Derrag (65′ Lefebvre).

Doelpunten: 6′ Vandepitte (1-0), 52′ Vandeputte (2-0) en 81′ Bara (3-0).

Gele kaarten: 41′ Decostere (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier

Scheidsrechters: dhr. Patrick Ouvrein, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Philippe Verhulst.

Volgende wedstrijd: Blankenberge – KFCM, zondag 31 oktober om 15u –> BUSREIS!