KFCM - Oostnieuwkerke

26 september 2020
Score: 3 - 2

Trainer Nigel Smith kon terug rekenen op de diensten van Djordy Tack waardoor Dylan Vens naar de bank verdween. In de opwarming blesseerde Michiel Vandromme zich waardoor inderhaast Joren Van Poucke aan de aftrap verscheen en Hierro Verbeke nog werd opgeroepen om de selectie te vervolledigen. De 2e thuismatch van het seizoen stond onder leiding van dhr. Sam Vandenhende.

Al na vijf minuten hadden de bezoekers al 3 hoekschoppen getrapt, een hevig begin dus van Oostnieuwkerke waarop Meulebeke geen antwoord wist. Enkel op de achtste minuut een hoekschop van Djordy Tack, Joren Van Poucke kopte centraal over doel. Kansen bleven uit tot op minuut 27 de openingstreffer werd weggegeven: na vrijschop Meulebeke was er balverlies, counter SKO, roodbroekjes liepen achter de feiten na en Colin Dumoulin trapte voorbij de uitkomende doelman Daan Ronse in doel: 0-1, niet eens onverdiend. Minuten later Muhamed Tahiri met een poging, Daan Ronse tikte weg, Jony Den Baes werkte uiteindelijkhet leder weg. Toen iedereen zich quasi “verzoende” met een povere 0-1 achterstand en een ondermaats spelniveau volgden nog een dolle 5 minuten: 39′ Arthur Declercq kopte fraai binnen op corner Djordy Tack (1-1), 42′ Marijn Vandewalle profiteerde van mistasten achterin na bal van Jeremie Bayunga (2-1) en Djordy Tack tikte van dichtbij binnen op voorzet van Arthur Declercq (3-1). Zowaar een (ruime) 3-1 voorsprong aan de rust!

Meteen na de pauze Meulebeke met een voorzet van Jeremie Bayunga en een poging van Marijn Vandewalle in één tijd, de doelman Thomas Vercruysse werkte in hoekschop. Tellen later naar de overzijde met een voorzet van op rechts, Collin Dumoulin werkte te gemakkelijk aan de 2e paal binnen: 3-2 en alles kon terug! Maar het bleef tot een paar niet uitgespeelde kansen van rood-wit, SKO probeerde tevergeefs aan het doel van Daan Ronse. Er volgden enkele pogingen maar hun vizier stond niet op scherp, gelukkig maar. Ook in de absolute eindfase viel, tot 2 maal toe, hun appel voor vermeende strafschopfouten (terecht) in dovemansoren bij de scheids.

Na een zenuwslopende 2e helft vol spanning en nervositeit werden de 3 punten alsnog op Ter Borcht gehouden. Drie belangrijke punten! Dat het niet goed was, moet niet meer gezegd. De afrekening na 3 wedstrijden is een puike en mooie 6 op 9! Volgende week wacht ons de loodzware opdracht op Blankenberge!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke Wout, Van Poucke Joren, Verschueren, Declercq, Vandewalle, Tack (68′ Vens), Lannoo, Wallican (86′ Verbrugghe) en Bayunga. Verbeke en doelman Anckaert vielen niet in.

Oostnieuwkerke: Vercruysse, De Abreu (90′ Robbe), Defevere A, Defevere E, Houthoofd (77′ Atangana), Tahiri (84′ Vanbrabandt), Dumoulin, Coulleit, Hoflack, Cardon en Baessens. Doelman Dumortier viel niet in.

Doelpunten: 27′ Dumoulin (0-1), 39′ Declercq (1-1), 42′ Vandewalle (2-1), 44′ Tack (3-1) en 51′ Dumoulin (3-2).

Gele kaarten: 60′ Vandewalle (KFCM), 70′ Coulleit en 87′ Hoflack (SKO).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Sam Vandenhende, bijgestaan door dhr. Killian Sanders en dhr. Waldo Hoedt.

Volgende wedstrijd: Blankenberge – KFCM, zondag 4 oktober om 15u.