Sassp Boezinge - KFCM

20 september 2020
Score: 3 - 0

Tweede wedstrijd van het seizoen, de verplaatsing naar het kunstgrasveld van Saspport Boezinge. Trainer Nigel Smith moest naast Eduard Baekelandt (operatie knie), Alexander Anne (scheurtje) en Darren Steur (revaliderend) nog bijkomende pionnen missen in zijn reeds beperkte spelerskern: Thibaut Verbrugghe (rug) en Djordy Tack (contractuur)! Hierdoor kregen de beloftevolle jongeren Yaser Al-Dujeli en Hierro Verbeke hun plaatsje in de selectie. De partij was in goede handen van dhr. Sidi Rabhi.

Wedstrijdverloop 1e helft: 9′ Marijn met een verrassende trap uit de zestien, bal over * 12′ Rodriguez Da Silva met een poging op de rechthoek, het leder gaat botsend naast * 17′ KFCM laat te gemakkelijk vanuit het centrum de bal versturen, Cornette met de voorzet en Rodriguez Da Silva zijn poging vliegt schuin voorlangs * 27′ rechtstreekse vrije trap Michiel, doelman Vanbrabandt pakt * 28′ lichte vrije trap op achterlijn via Vervacke, Daan komt tussen met de vuisten, Tom ruimt op * 43′ Selmani laat de bal mooi passeren tot bij Vandamme die zich aan de zestien te gemakkelijk kan losdraaien van Gaethan, eens in/aan de zestien trapt de thuisspeler, via de tippen van de Daan, linksonder in doel: 1-0 en rust, van een slecht moment gesproken.

Wedstrijdverloop 2e helft: 6′ voorzet op rechts van Jony, Marijn kopt centraal over doel * 10′ KFCM zit duidelijk nog beter in de match, voetbalt een stuk beter en Boezinge voelt de druk stijgen. Het komt even warm aan het doel maar geen enkele roodbroek kan besluiten * 26′ voorzet / trap Vervacke, Daan werkt met de voet weg * 27′ op voorzet kopt Vandamme van dichtbij over * 33′ Michiel brengt redding op de lijn na hoekschop Sassport * 35′ scherpe trap van Selmani, bal nipt voorlangs * 39′ voorzet Jeremie, de ingevallen Joren trapt vanuit de 2e lijn over * 41′ balverlies op het middenveld van Jony, Boezinge kan counteren en Selmani werkt beheerst af: 2-0 * 43′ Meulebeke moet de kelk tot op de bodem ledigen… eerst brengt Daan nog redding op de prima trap van Selmani maar op de daaropvolgende corner en kopbal van Vandamme moet de Meulebeekse kapitein zich toch gewonnen geven: 3-0.

De 3-0 eindstand geeft weliswaar een vertekend en overdreven beeld. In de loop van de 2e helft leek er even een gelijkspel in te zitten, maar echte bezoekende doelpogingen ontbraken om er effectief aanspraak te kunnen opmaken. Aan de overzijde waren er wel diverse kansjes en eens rood-wit naarmate de 2e helft vorderde meer risico’s ging nemen om aanvallender te kunnen sjotten, wisten we dat de kans er in zat om aan de overzijde er nog ene te incasseren, wat ook gebeurde in het slot. 1-0 verliezen of 3-0, het blijft verliezen. Duidelijk is wel dat we in Eerste Provinciale voetballen… ieder foutje betaal je cash waar je in Tweede nog eens kon ontsnappen, is dit niet meer zo. En hiervoor is ook mentaliteitswijziging nodig… aan de aftrap verschijnen met een half opgeladen batterij of half fit: daar kom je niet meer mee weg in Eerste. Iedere week alles geven: pas dan kan er aanspraak gemaakt worden op puntengewin.

Kopjes omhoog want zo ‘slecht’ was het nu ook allemaal niet, integendeel. Borst vooruit, keihard werken en er staan voor de komende opdracht: de thuismatch tegen Oostnieuwkerke. Zaterdag 26 september om 19u!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke Wout, Verschueren, Declercq, Vandewalle, Lannoo (55′ Van Poucke Joren), Vandromme, Vens (70′ Al-Dujeli), Wallican (78′ Verbeke) en Bayunga. Doelman Anckaert viel niet in.

Boezinge: Vanbrabandt, Nalli, Vervacke, Vandermarliere, Rodriguez (60′ Deman), Selmani, Mouton, Boone, Blancke, Cornette en Vandamme. Blancke, Rodriguez Da Silva V. en doelman Bottecchia vielen niet in.

Doelpunten: 43′ Vandamme (1-0), 86′ Selmani (2-0) en 89′ Vandamme (3-0).

Gele kaarten: 40′ Selmani (Sassport) en 62′ Vens (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Sidi Rabhi, bijgestaan door dhr. Luc Tandt en dhr. Stefaan Carpentier.

Volgende wedstrijd: KFCM – SK Oostnieuwkerke, zaterdag 26 september om 19u.