KFCM - KEXC Zedelgem

12 september 2020
Score: 2 - 0

Match Report

Eerste competitiewedstrijd sinds begin maart, een half jaar geleden dus! Weliswaar speeldag 2, de 1e zal worden afgewerkt op 11 november, en dit thuis tegen Zedelgem. Het was allicht voor velen de kat uit de boom kijken hoe deze 1e partij in Eerste Provinciale zou verlopen. Kapitein Daan Ronse en aanvaller Marijn Vandewalle geraakten speelklaar, Eduard Baekelandt (pas geopereerd), Darren Steur (revaliderend) en Alexander Anne (scheurtje) bleven langs de kant. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Philippe De Vlaminck.

De 1e echte poging was van de bezoekers, na een lange bal (er zouden er nog vele volgen) volgde een duel Kenney Rommelaere en verdedigers Michiel Vandromme / Wout Van Poucke waarbij de blauwhemd aan het langste eind trok. Doelman Daan Ronse kwam goed uiten werkte in corner. De reactie volgde aan de overzijde wat later toen Djordy Tack goed voorzette, de kopbal van Marijn Vandewalle vormde geen probleem voor goalie Cedric Vanhee. Halfweg de 1e helft Jeremy Bayunga met een prima bal, Djordy Tack dook de zestien in en knalde over. Laatste wapenfeit was voor KFCM: Dylan Vens met de voorzet, de kopbal van Marijn Vandewalle verdween op het dak van het doel. Rust: 0-0.

Meteen na de pauze Zedelgem, Nordin Behaeghel trapte naast. Minuten later een sterk spelende Arthur Declercq met een pegel van ver, zijn ‘streep’ verdween centimeters naast de kruising uit. Seconden later de bezoekers aan de overkant, de bal zoefde staalhard net over. Op het uur terug Excelsior, op een voorzet kon doelman Daan Ronse er niet bij en Nordin Behaeghel was (gelukkig) te verrast aan de 2e paal en kon niet besluiten voor het lege doel. Na een goeie bal van Arthur Declercq kopte de Meulebeekse spits Marijn Vandewalle naast en aan de overzijde tikte kapitein Daan Ronse een vrijschop nog over zijn doel. De partij leek op een 0-0 af te stevenen maar niks was minder waar: de bal van Jeremie Bayunga naar Marijn Vandewalle en die schoof het leder onder goalie Cedric Vanhee in doel: 1-0! De ontlading en de vreugde was groot binnen het Meulebeekse kamp. De ingevallen Matthias Blomme, ex-KFCM, kwam erna bijna tot scoren maar zijn bal knalde tegen de buitenkant paal. De spanning was te snijden maar Marijn Vandewalle bracht verlossing met zijn 2e doelpunt van de avond, terug op aangeven en na actie van Jeremie Bayunga: 2-0!

De opluchting na de wedstrijd was groot, onze 1e wedstrijd terug in 1e provinciale werd tot een goed einde gebracht: de drie punten bleven op Ter Borcht! Een mooie 2-0 zege die deugd doet voor allen na een bizarre voorbereiding met ups en downs. Het besef is er echter wel dat we iedere week top zullen moeten zijn om punten te pakken. De 1e strijd is gewonnen, de oorlog duurt nog even… Volgende opdracht is de verplaatsing van zondag naar Sassport Boezinge die meteen al punten liet op het veld van Heestert.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke Wout, Verschueren, Declercq, Vandewalle (85′ Verbrugghe), Tack, Lannoo, Vandromme, Vens (62′ Wallican) en Bayunga (86′ Van Poucke Joren). Doelman Anckaert viel niet in.

Zedelgem: Vanhee, Benoot, Demeyere, Cornelis, Behaeghel, Rommelaere, Vanthournout, Maes (80′ Rossel), Bouckaert (83′ Constandt), Hinderickx (64′ Blomme) en Bettens. Doelman Maréchal viel niet in.

Doelpunten: 78′ en 84′ Vandewalle (1-0 en 2-0).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Milan Vanduyfhuys en dhr. Geert Bossuyt.

 

Volgende wedstrijd: Sassp Boezinge – KFCM, zondag 20 september om 15u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
3. VAN POUCKE Wout
6. VERSCHUEREN Tom
8. DECLERCQ Arthur
9. VANDEWALLE MarijnGoalGoal
10. TACK Djordy
13. LANNOO Gaethan
16. VANDROMME Michiel
17. VENS Dylan
19. BAYUNGA Jeremie

Subs

4. VAN POUCKE JorenSub19
14. VERBRUGGHE ThibautSub9
18. WALLICAN MartijnSub17
22. ANCKAERT Sander