6 november 2021
Score: 0 - 2

Match Report

Speeldag 10. De eerste thuiswedstrijd in november brengt ons dé titelfavoriet -toch voor aanvang van de competitie- naar Ter Borcht. Heel wat (ervaren) namen op het wedstrijdblad bij de bezoekers, bij de thuisploeg voornamelijk jonge gasten, de visie van onze club de voorbije seizoenen. Het is al even duidelijk dat iedereen van iedereen kan winnen in 1e Provinciale, dus zaterdagavond hoefden we ook Roeselare Daisel niet te vrezen. Eén verschil: bij de bezoekers is het van moeten, bij de thuisploeg mag alles, niks moet. Trainer Nigel Smith miste nog steeds Gillian De Wulf (geschorst), kapitein Jony Den Baes, Alexander Anne en Eduard Baekelandt (geblesseerd). Ook Kamal Ouarane geraakte niet speelklaar terwijl Jan-Thomas Kerkhof na enkele weken afwezigheid terug in de basis verscheen. In vergelijking met Blankenberge nog enkele bijkomende wijzigingen, zo verdwenen Djordy Tack en Thibaut Verbrugghe naar de bank… De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. Simon Vynckier.

Heel veel volk zaterdagavond in het Dr. Leo Abeele Stadion, de bezoekende fans zorgden voor de nodige sfeer in de tribune. Meer animo langs de zijlijn dan op de groene mat zo bleek even later, in de eerste helft waren er nauwelijks noemenswaardige kansen, KFC Meulebeke verweerde zich taai, de mannen van de Roeselaarse “fusie”ploeg eisten het balbezit op. Voor de thuisploeg begon het al slecht want na een kwartiertje moest Jan-Thomas Kerkhof alweer het strijdtoneel verlaten na enkele weken geblesseerd aan de kant te hebben gezeten. Iets over het halfuur volgde een kopbal van Gianni Lingier, doelman Julie Van Volcem dook goed plat. Even voor de rust dan toch een uitschieter, dan toch in tevergeefs protest van SKRD… zij hadden in de grote rechthoek een fout van Mattice Dekimpe gezien op een bezoeker. Zowel scheidsrechter Vynckier als assistent Gilis hadden een andere mening, het spel kabbelde verder tot aan de rust: 0-0.

Na de pauze duwde Roeselare Daisel het gaspedaal wat dieper in, rood-wit had het moeilijker en meteen volgde er een kans: op hoekschop was men gevaarlijk, de rebound pal op doelman Julien Van Volcem. Minuten later was het toch prijs toen Giani Lingier het leder net naast de paal in doel besloot: 0-1. De troepen van coach Vercamp bleven drukken, na een snelle counter volgde de voorzet, de poging nipt voorlangs. Onze mannen verweerden zich verder kranig, niettemin moest men de wet van de sterksten ondergaan… alsook kwamen de pijnpunten boven liggen bij het 2e tegendoelpunt: geen 2e bal en te veel ruimte geven, diep in de hoek via Thibau Lavens 0-2… KFCM kreeg nog de kans op de eerredder maar ook dit mocht niet zijn, Djordy Tack glipte door de buitenspelval maar besloot op doelman Anthony Degrendel.

Derde opeenvolgde nederlaag dus zonder zelf een doelpunt te scoren. Er valt uiteraard niks te dramatiseren, we kregen de voorbije 3 speeldagen iedere tegenstander op een ‘verkeerd moment’. Wervik, Blankenberge en Roeselare Daisel hadden we telkens toen men nog onder ‘hun waarde geklasseerd stonden’ en het ‘nog niet draaide’. Rood-wit was het slachtoffer van dienst. Volgende week wacht ons Rumbeke, we zouden stilaan denken dat na 10 speeldagen iedereen zowat op zijn plaats geparkeerd staat in het klassement. Met andere woorden, zondag (!) (zondag ja want op zaterdag mag er niet gespeeld worden gezien de Rode Duivels in Brussel spelen, begrijpe wie kan) valt er zeker en vast iets te rapen op SV Rumbeke. Hopelijk verschijnen onze roodbroekjes fit, 100% gemotiveerd en gedreven, met volle goeste op speeldag 11…

Proficiat aan de buren van SC Wielsbeke met het behalen van de eerste periodetitel!

.

KFCM: Van Volcem, Dekimpe, Verschueren (68′ Taveirne), Bayunga, Declercq, Couwyzer, Vandewalle (65′ Verbrugghe), Decostere, Kerkhof (17′ Tack), Vandromme en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Roeselare Daisel: Degrendel, Allard (76′ Coudron), Dejonghe, Lingier, Vansteenkiste, De Rechter (72′ Znagui), Laevens (88′ Popelier), Bakelandt, Couckuyt, Vandelanoitte en Deceuninck. Doelman Sabbe viel niet in.

Doelpunten: 52′ Lingier (0-1) en 64′ Laevens (0-2).

Gele kaarten: 69′ Dekimpe, 72′ Decostere en 89′ Verbrugghe (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Simon Vynckier, bijgestaan door dhr. Martijn De Langhe en dhr. Olivier Gilis.

 

Volgende wedstrijd: SV Rumbeke – KFCM, zondag 14 november om 15u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
5. DECOSTERE FLOYellow Card
6. VERSCHUEREN Tom
7. BAYUNGA Jeremie
8. DECLERCQ Arthur
9. VANDEWALLE Marijn
11. COUWYZER Matteo
15. DEKIMPE MatticeYellow Card
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

4. TAVEIRNE MielSub6
10. TACK DjordySub17
14. VERBRUGGHE ThibautYellow CardSub9
22. VANHOUWE Siebe