4 december 2021
Score: 1 - 3

Match Report

4 december stond al tijdje met stip genoteerd in de agenda, de thuismatch tegen Zonnebeke. Na enkele nederlagen op rij deed zich een ideaal moment voor om nog eens de drie punten aan huis te houden, vooral de kloof te vergroten met de ploegen onderaan en een grote stap te zetten richting behoud. Trainer Nigel Smith kon nog steeds niet rekenen op de diensten van Jony Den Baes, Jan-Thomas Kerkhof, Thibaut Verbrugghe, Alexander Anne en Eduard Baekelandt. Net bij dit belangrijke treffen trok Jeremie Bayunga naar een buitenlandse bokswedstrijd en was er dus ook niet bij… De partij was in handen van de prima leiding van dhr. Thierry Vervaeke.

Meulebeke begon goed aan de wedstrijd en stak in de beginminuten al tweemaal de neus aan het venster maar tot groot gevaar kwam het niet. Zonnebeke reageerde via een inworp waarop een bezoeker in de rechthoek wegdraaide en uitpakte met een lage trap, doelman Julien Van Volcem tikte nog door in hoekschop. Iets voor het kwartier dé kans voor Meulebeke na een counter, Kamal Ourane zijn loeier ketste op de paal, de rebound via kapitein Martijn Wallican verdiende meer. Terug naar de overzijde met een prima voorzet, Knockaert stond moederziel alleen (-alweer!-) maar kopte gelukkig naast. Halfweg de eerste helft dan toch het openingsdoelpunt: Djordy Tack verlengde de voorzet van Martijn Wallican waarna Matteo Couwyzer laag in doel besloot: 1-0! KFCM bleef baas en leek alles onder controle te hebben, net over het halfuur zag iedereen dan ook de 2-0 maar hoeveel pech kan je hebben? Na hoekschop pakte Kamal Ouarane uit, ditmaal spatte de trap op de binnenkant paal, onvoorstelbaar. KFCM dacht te gaan rusten met de verdiende voorsprong maar minuut 43 bleek het kantelmoment van de match te gaan worden. Het leder geraakte niet weg achterin, Knockaert profiteerde van zoveel nonchalance en werkte mooi af: 1-1, een letterlijk en figuurlijke koude douche. Het terrein was intussen grotendeels herschapen in zompig modderig gedoe.

Een onherkenbaar rood-wit verscheen uit de kleedkamers, wat een verschil met de eerste helft, niet te geloven. Er werd niet meer geknokt, niet gevoetbald, geen aansluiting waardoor immense ‘gaten vielen’… De bittere pil kwam er rond het uur, Vandendriessche kreeg vrijgeleide -hoeveel doelpunten hebben we dit seizoen eigenlijk al zo geslikt?- en trapte in diepste hoek onhoudbaar binnen: 1-2. Minuten later terug de bezoekers, ongedekt, maar gelukkig niet afgewerkt deze keer. Onze roodbroekjes waren totaal van de kaart en konden geen vuist meer maken, jammer. Het was zelfs de rode lantaarn die op de counter de doodsteek gaf: 1-3, match gespeeld, over en uit. Beide ploegen kregen nog enkele kansen, SC met een poging op de paal en een bedrijvige, alweer, Arthur Declercq vatte de wedstrijd samen nadat hij centraal op wandel kon: zijn mooie trap ketste via de lat over, alweer die verdomde dosis pech.

Stil. Akelig stil bij de thuisaanhang, aan de dug-out, in de kleedkamer, in de kantine. Aan de overzijde dolle taferelen bij Zonnebeke, met hun eerste (!) overwinning van het seizoen was men zo hun rode lantaarn kwijt… Niemand die kon begrijpen of uitleggen na de match hoe je zo’n match uit handen kunt geven: 1-0 voorsprong, alles onder controle om dan nog 1-3 de boot in te gaan na een beschamende tweede helft. Alle inzet van ieder met een rood-wit hart voor, tijdens en na de match ten spijt… De winterstop mag gerust per direct beginnen. Het bleek nog maar eens dat we enkel ‘top’ kunnen zijn als iedereen ‘top’ is en dat iedereen binnen de, beperkte, kern fit en speelklaar is… Op naar betere tijden, hunkerend op naar een nieuwe overwinning… Kop op, borst vooruit. We laten de moed niet zakken.

 .

KFCM: Van Volcem, Vanhalewyn (65′ Verbeke), De Wulf, Decostere, Verschueren (78′ Vandewalle), Declercq, Tack, Couwyzer, Ouarane, Vandromme en Wallican. Claeys en doelman Vanhouwe vielen niet in.

Zonnebeke: Vanderschaeghe, Heyte, Claus, Sarrazyn (88′ Bostyn), Knockaert, Bonini, Leyn, Demedts, Vandendriessche (60′ Logie), Debeer (57′ Bouckaert) en Goossens (46′ Samba).

Doelpunten: 21′ Couwyzer (1-0), 43′ Knockaert (1-1), 58′ Vandendriessche (1-2) en 73′ Samba (1-3).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Thierry Vervaeke, bijgestaan door dhr. Harley Deopere en dhr. Milan Vanduyfhuys.

 

Volgende wedstrijd: Sparta Heestert – KFCM, zondag 12 december om 15u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
4. DE WULF Gillian
5. VANHALEWYN Nathan
5. DECOSTERE FLO
6. VERSCHUEREN Tom
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK Djordy
11. COUWYZER MatteoGoal
13. OUARANE Kamal
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn

Subs

9. VANDEWALLE MarijnSub6
11. VERBEKE HierroSub5
19. CLAEYS Seppe
22. VANHOUWE Siebe