2 augustus 2022
Score: 5 - 2

Oefenwedstrijd bij ex-trainer Bruno Derveaux in het Forestiersstadion te Harelebeke waar het hoofdterrein duidelijk met de droogte te kampen heeft. In de beginfase ging het spel op en af zonder noemenswaardige grote kansen. Halfweg de eerste helft pakte Gillian De Wulf uit met een individuele actie en rondde die ook mooi af: 0-1. De voorsprong bleef een goeie tien minuten overeind tot een strakke voorzet van de thuisploeg de gelijkmaker inleidde. Het was de start van een dolle drie minuten met evenveel goals, de Ratjes kregen de 2-1 cadeau toen op hoekschop niemand van de roodbroekjes de doelpuntenmaker in het oog had aan de 2e paal. Tellen later stond het terug gelijk toen Martijn Wallican profiteerde van mistasten van goalie Thieren na voorbereidend werk van kapitein Jony Den Baes en Matteo Couwyzer. In de loop van de tweede helft volgden bij beide ploegen een resum wissels waarna RCH even over het uur terug op voorsprong kwam, op een goedkope vrije trap geraakte het leder niet weg (3-2). In het slot van deze aangename partij slikte rood-wit nog twee doelpunten, ééntje op strafschop, een ander na balverlies. Beetje per beetje is iedereen terug inzetbaar en kan er verder gewerkt worden naar begin september. Na de twee bekernederlagen zagen we op Harelbeke alvast terug grinta en heel wat positieve zaken. Smaakt naar meer!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Goddeeris (60′ Taveirne (75′ Taillieu)), De Wulf, Decostere (60′ Vandromme), Taillieu (60′ Vanhalewyn), Vandendriessche (46′ Declercq A), Couwyzer (60′ Van Belle), Hollebeke (27′ Baekelandt), Wallican en Van der Veken (73′ Soenens).

Harelbeke begon met: Thieren, Van Damme, De Smet, Nfor, Soli, Puskas, Noppe, Feys, Delbeke, Balcaen en Vandenbroucke. 7 wissels op het uur.

Doelpunten: 22′ De Wulf (0-1), 33′ (1-1), 35′ (2-1), 36′ Wallican (2-2), 70′ (3-2), 83′ (4-2, pen) en 87′ (5-2).

Gele kaarten: 74′ (RCH).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin Bonte, bijgestaan door dhr. Lucas Delrue en dhr. John Toye.

Volgende wedstrijd: KFCM – Zwevezele, zondag 7 augustus om 17u (Beker van W-Vlaanderen).