18 september 2021
Score: 1 - 3

Speeldag 3. De zware competitiestart met Diksmuide, Waregem en Boezinge resulteerde voorlopig in een 0 op 6. Na de pandoering op Rassing vorig weekend, 5-0, werd met een klein hartje vertrokken richting Boezinge. Sassport, dat met grote ambitie aan de competitie begon, ging op speeldag 2 winnen op Roeselare-Daisel en behaalde zo het maximum der punten. In het rood-witte kamp verdwenen Marijn Vandewalle, Michiel Vandromme en Tom Verschueren van het wedstrijdblad, in hun plaats kwamen Seppe Claeys, terug van weggeweest, Miel Taveirne en Jeremie Bayunga. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Frederik Schacht.

Meulebeke begon goed aan de partij aan had na 3 minuten al 2 corners gehad via Thibaut Verbrugghe, waar we vorige week op Waregem geen enkele hoekschop konden afdwingen over de hele wedstrijd. Een reactie aan de overzijde volgde rond het kwartier, een pegel van Brogniez, nadat de bal niet weggeraakte op hoekschop, doelman Julien Van Volcem tikte het leder door in corner. Iets voor het halfuur het openingsdoelpunt, Gillian De Wulf krulde een vrijschop prachtig in doel: 0-1! De rust werd echter niet gehaald met een voorsprong, een vrijschop van Ouali verdween door het pak, niemand van zowel Boezinge of Meulebeke devieerde het leder, maar de bal verdween wel tegen de netten: 1-1 , tevens de ruststand.

Na de pauze meteen terug de voorsprong voor rood-wit, na een prima actie en voorzet kwam Jan-Thomas Kerkhof tot scoren: 1-2! KFCM hield erna de wedstrijd onder controle, bij Boezinge was er veel goeie wil, niettemin kende goalie Julien Van Volcem een rustige 2e helft. Uitgesproken kansen bleven uit en voor Meulebeke werd het aftellen: zit er echt een overwinning in vandaag? Naarmate de tijd verstreek, steeg de spanning in de Westhoek. Boezinge probeerde tevergeefs, Meulebeke loerde op de counter. Even voor tijd bediende Jan-Thomas Kerkhof de ingevallen Seppe Claeys maar laatstgenoemde werkte in één tijd voorlangs. Nagelbijtend richting het laatste fluitsignaal maar diep in blessuretijd viel de verlossing, ditmaal legde Seppe Claeys af tot bij Jan-Thomas Kerkhof die zijn 2e treffer van de avond lukte: 1-3! Grote opluchting op het veld en langs de zijlijn: 1-3 en de volle buit mee richting Meulebeke.

Wat een stunt en onverwachte deugddoende zege! Prima prestatie van onze jongens dat duidelijk naar meer smaakt. Boezinge bleef verweesd achter en onze roodbroekjes bouwden een volkomen terecht feestje in de kleedkamers! De Saspils kon er nog net door, erna werd naar lokaal Den Beer getrokken voor een echte pint. Belangrijk uiteraard is komende vrijdag, dan ontvangen we Oostnieuwkerke. De prachtige punten van gisteren mogen we niet te grabbel gooien en we moeten dus bevestigen voor eigen publiek. Nog eventjes genieten en dinsdag focus richting speeldag 4!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf, Decostere, Bayunga (88′ Claeys), Declercq, Couwyzer, Verbrugghe, Ouarane (85′ Tack), Kerkhof en Wallican. Taveirne en doelman Callaert vielen niet in.

Boezinge: Delva, Nalli, Zmimer (80′ Desmet), Billiet, Van Heuverzwyn, Mouton, Ouali (65′ Selmani), Vlieghe, Boone (90′ Cornette), Blancke en Brogniez. Ryckewaert viel niet in.

Doelpunten: 26′ De Wulf (0-1), 34′ Ouali (1-1), 51′ en 91′ Kerkhof (1-2 en 1-3).

Gele kaarten: 38′ Wallican (KFCM) en 65′ Van Heuverzwyn (Boezinge).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Frederik Schacht, bijgestaan door dhr. Harley Deopere en dhr. Carl Degraeve.

Volgende wedstrijd: KFCM – SK Oostnieuwkerke, vrijdag 24 september om 20u.