17 september 2022
Score: 1 - 0

Match Report

Speeldag 3. Na de pandoering van op Boezinge moest rood-wit, voor deze wedstrijd in ‘t blauw, op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Met Racing Waregem op bezoek geen evidente klus. Senne Vanbrabandt was geblesseerd, waardoor Simon Taillieu zijn eerste selectie beet had, ook Jelle Van der Veken kwam terug op het blad en stond meteen aan de aftrap ten koste van Jan-Thomas Kerkhof. De partij stond onder leiding van dhr. Nico Roose.

Racing Waregem was heer en meester in de 1e helft, had goeie lange ballen in de voetjes en sprokkelde heel wat hoekschoppen bijeen. Al na een kwartier had Rassing op voorsprong moeten staan, ofwel was de afwerking er niet ofwel was er een attente Julien Van Volcem. Meteen na de pauze was het zowaar raak voor KFCM… Eduard Baekelandt met de actie en voorzet op links, Jelle Van der Veken verlengde in het geharrewar in de zestien tot bij Martijn Wallican die uiteindelijk, via een bezoeker de bal in doel wist te krijgen: 1-0! Aan de overzijde pakte goalie Julien Van Volcem uit met een schitterende redding en hield zo, voor een 2e keer dit seizoen, de nul op het bord! Arthur Declercq had nog een actie en lage schuiver in huis, doelman Raevens dook goed plat in de korte hoek. Na een kaartenfestival in de slotfase bleef het 1-0, een gouden driepunter voor eigen publiek!

Een kort verslag? Klopt, heel veel viel er niet te noteren, vandaar. Het belangrijkste na 90′ waren uiteraard de drie punten, meer dan welgekomen. KFCM start zo met een 4 op 9 en trekt volgende zaterdag naar nieuwkomer Veurne. Supporters, op post!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes (46′ Taillieu), Goddeeris, De Wulf, Decostere, Declercq A (89′ Hollebeke), Soenens (83′ Vandromme), Baekelandt, Wallican, Van der Veken (68′ Kerkhof) en Owusu.

Rac Waregem: Raevens, Depraetere, Driessens, Euvrard, Van Fleteren, Demaitre (81′ Desmet), Denoulet (65′ Coeman), Deloof, Christiaens, Vanderghinste (81′ Devenyns) en Dujardin. Doelman Santens viel niet in.

Doelpunten: 48′ Wallican (1-0).

Gele kaarten: 71′ Owusu, 83′ Declercq, 88′ De Wulf, 90′ Wallican (KFCM) en 90′ Euvrard (Racing).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Nico Roose, bijgestaan door dhr. Arjen Cordier en dhr. Waldo Hoedt.

 

Volgende wedstrijd: Veurne – KFCM, zaterdag 24 september om 19u30.

Lineup

18. WALLICAN MartijnGoal

Subs