14 november 2021
Score: 4 - 1

Match Report

Speeldag 11, de derby op Rumbeke, de ex-ploeg van T1 Nigel Smith en T2 Steve Mollij. De thuistrainer had allicht zijn huiswerk goed gemaakt maar mocht omstreeks 14u alles in de vuilnisbak kieperen. De Meulebeekse supporters keken zich een halfuur later zowat de ogen uit, even knipperen en dan werkelijk vaststellen dat er maar liefst 8 (acht!) “vaste spelers” ontbraken op het wedstrijdblad. Ook voor hoofdtrainer Nigel Smith was het in de haren krabben maar niettemin begon rood-wit met, weliswaar, jeugdig enthousiasme en vertrouwen aan de wedstrijd. Voor het eerst dit seizoen stonden Miel Taveirne, Nathan Vanhalewyn, Seppe Claeys en Hierro Verbeke aan de aftrap, op de bank ook met Gilles George en Maxime Verfaillie nieuwe namen. De partij stond onder leiding van dhr. Stijn Cannaert.

2′ voorzet op links van de thuisploeg, er volgt een kopbal van dichtbij maar doelman Julien Van Volcem pakt uit met een kattensprong en tikt knap in hoekschop… op die hoekschop volgt zowaar toch de openingstreffer, Behaegel kan moederziel alleen aan de 2e paal binnen koppen (1-0) — 5′ minuten later stuurt Gillian De Wulf Hierro Verbeke het straatje in, eens aan de zestien trapt Hierro Verbeke knap binnen in de verste hoek: 1-1! — 8′ Djordy Tack met een goeie lage voorzet op rechts, geharrewar voor het doel van Vonck en een thuisspeler werkt in laatste instantie nog in hoekschop, hier zat meer in — 25′ op een zoveelste hoekschop voor KSVR kent Meulebeke andermaal tegenslag, een ‘verkeerde kopbal’ devieert toevallig tegen Dutoit en het leder gaat zowaar tegen de touwen, wat een pech: 2-1 — 34′ ondanks knap verweer van de roodbroekjes slikt KFCM nog voor de rust een derde doelpunt, alweer een te vermijden doelpunt: op een ‘verloren bal’ aan de achterlijn staat iedereen te kijken, de thuisspeler kan de bal binnen houde, zet voor en de alleenstaande Dutoit met zijn 2e van de middag — 44′ de blauwhemden alweer via hun rechterflank, Julien Van Volcem alweer met een prima save — 65′ in een quasi overbodige 2e helft, want een 2e Meulebeeks doelpunt blijft uit om terug wat spanning in de match te krijgen, is het even wachten tot een volgende poging maar Julien Van Volcem tikt het leder over — 79′ voorzet van Michiel Vandromme op rechts, Seppe Claeys besluit in één tijd net over — 86′ de tiende hoekschop voor Rumbeke — 88′ aanval op rechts, de voorzet volgt en de ingevallen Decoene mag veel te simpel hoog in doel afwerken, 4-1: zware en overdreven eindcijfers.

De ontgoocheling was af te lezen van de bezoekende gezichten, ze hadden alles gegeven maar incasseerden een te zware nederlaag. Net als in aanloop van het streekduel zat ook zowat alles tijdens de wedstrijd tegen. De jonge vervangers verweerden zich 100% maar het is uiteraard niet evident om zo voor de ‘leeuwen gegooid te zijn’. We onthouden het positieve na zondag, we hadden, geloof het of niet, meer en beter dingen gezien dan de voorbije weken. De ploeg blijft als één blok verder positief vooruitblikken, vroeg of laat pakken we wel terug die verdiende punten en wie weet komende zaterdag op eigen veld. Leider Wielsbeke zal vroeg of laat ook wel eens punten laten zeker…!?

.

KFCM: Van Volcem, Taveirne, De Wulf, Vanhalewyn (72′ George), Declercq, Verbeke, Tack, Couwyzer, Vandromme, Wallican en Claeys. Dekimpe, Verfaillie en doelman Vanhouwe vielen niet in.

Rumbeke: Vonck, Tyvaert, Van Exem, Kindt, Woodruff, Dutoit (70′ Cool), Vanfleteren, Volckaert, Dumoulin (64′ Decoene), Maertens en Behaeghel (82′ Beerland). Doelman Deleye viel niet in.

Doelpunten: 2′ Behaegel (1-0), 5′ Verbeke (1-1), 25′ en 33′ Dutoit (2-1 en 3-1) en 88′ Decoene (4-1).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Stijn Cannaert, bijgestaan door dhr. Michiel Dezwarte en dhr. Dirk Verbeke.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – SC Wielsbeke, zaterdag 20 november om 19u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
4. TAVEIRNE Miel
4. DE WULF Gillian
5. VANHALEWYN Nathan
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK Djordy
11. VERBEKE HierroGoal
11. COUWYZER Matteo
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn
19. CLAEYS Seppe

Subs

15. DEKIMPE Mattice
16. GEORGE GillesSub5
20. VERFAILLIE Maxime
22. VANHOUWE Siebe