31 juli 2022
Score: 4 - 0

Tweede wedstrijd in teken van de Beker van West-Vlaanderen, dit met de verplaatsing naar tweedeprovincialer WS Houthulst. De eerste poging was voor Meulebeke met een goeie bal van Gillian De Wulf op Thomas Hollebeke, eens aan de zestien trapte laatstgenoemde over. Maar dat was het dan ook, de machine stokte en Houthulst dreigde meteen met een bal op de lat. Niet veel later stond het 1-0 met een overhoekse trap van Vandemaele. Op het kwartier een strafschopfase na al dan niet fout op Thomas Hollebeke na een bal van Eduard Baekelandt maar het spel mocht verder. Nog voor de rust was de match gespeeld, 3-0, veel te gemakkelijk. In een overbodige tweede helft stonden de eindcijfers al snel op het bord, terug Vandemaele, vanuit al dan niet randje buitenspel. Uiteindelijk viel nog een kans voor KFCM te noteren, een 1e poging via Jelle Van der Veken, de rebound was voor Matteo Couwyzer. Opnieuw een zware bekernederlaag, er is nog werk aan de winkel. Hoopvol dat de komende dagen de meeste vakantiegangers terug zijn alsook het heroptreden van kapitein Jony Den Baes.

KFCM: Leys, De Wulf, George Gilles (65′ Van Belle), Declercq A, Declercq S (14′ Van der Veken), Couwyzer (78′ Vandendriessche), Hollebeke, Baekelandt, Vandromme, George Griffin (56′ Den Baes) en Owusu. Doelman Van Volcem viel niet in.

Doelpunten: 10′ en 23′ Vandemaele (1-0 en 2-0), 37′ Devlieghere (3-0) en 54′ Vandemaele (4-0).

Gele kaarten: 59′ George Gilles en 88′ De Wulf (KFCM).

Strafschoppen: (5-4) Den Baes (v), Van Belle (v), Vandromme (v), Vandendriessche (v) en Owusu (x).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Gill Vandevelde.

Volgende wedstrijd: Harelbeke – KFCM, dinsdag 2 augustus om 19u30 (vriendschappelijk).