RC Lauwe - KFCM

30 april 2023
Score: 2 - 3

Match Report

De laatste speeldag van competitie 2022-2023, een voetbaljaar met ups en downs. Het behoud in de hoogste provinciale reeks was reeds een zekerheid, maar de zoete smaak van de overwinning, dat was al even geleden. Daarom was de trip naar RC Lauwe, die straks degradeert naar tweede, een ultieme gelegenheid om nog eens de drie punten te pakken. Dat we het niet op een schoteltje zouden krijgen, was de logica zelve.

Al na 3′ volgde hiervan de bevestiging, de bal werd weggekopt pal in de voeten van een thuisspeler, de aanval werd ingezet en Loncke trapte laag de verste hoek binnen: 1-0! Pas even voor het halfuur de eerste echte poging van KFCM op een counter, Arthur Declercq bediende Jelle Van der Veken die uithaalde aan de zestien, keeper Mervilde dook plat op de lage schuiver. Even later verre inworp Jony Den Baes waarna Senne Vanbrabandt aan de 2e paal kon koppen, over! Even voor de rust Martijn Wallican die Arthur Declercq wegstuurde richting doel, de uitkomende Mervilde leek gezien maar de bal vloog net naast. Meulebeke bleef doorduwen… corner Gillian De Wulf, Jelle Van der Veken kopte prima op doel maar doelman Mervilde tikte het leder van onder zijn lat in hoekschop. Ook in de beginfase van de 2e helft terug rood-wit… Jelle Van der Veken glipte door de buitenspelval, besloot pal op de doelman maar kreeg ook de rebound in de voeten, een verdediger blokte de bal. Ook de ingevallen Siebe Declercq was er dichtbij op corner, maar scoren leek alweer niet te lukken. Even voor het uur actie Jelle Van der Veken in de rechthoek, in het duel werd hij foutief gestopt: strafschop! Het was Siebe Declercq die de elfmeter subliem omzette: 1-1! Lang bleef het gelijkspel echter niet op het bord, achterin liet men zich ringeloren en Verhelst werkte mooi hoog in doel: 2-1, alles te herdoen! Meulebeke bleef drukken maar het was wachten tot minuut 86 voor de bordjes terug in evenwicht hingen: actie en voorzet van de ingevallen Hierro Verbeke, Flo Decostere trapte in één tijd van dichtbij binnen: 2-2! Toen (bijna) iedereen zich ‘verzoende’ met het gelijkspel na de reguliere speeltijd, gebeurde dan toch eens wat we dit seizoen te vaak misten: de match beslissen in het absolute slot. Het was speler van ‘t seizoen Martijn Wallican die in de slotseconde het winnende doelpunt tegen de touwen jaagde: 2-3 en wat een euforie! Oef, eindelijk nog eens een driepunter en vooral een mooie afsluiter van het seizoen!

We eindigen op de elfde plaats met 34 punten, de doelstelling lag vooraf iets hoger maar onder meer een hele serie aan geblesseerden gooide roet in het eten. Een seizoen waarin we nooit echt in de (degradatie)problemen zijn gekomen. Wevelgem speelt kampioen maar blijft in Eerste, waardoor Blankenberge de stap naar nationaal voetbal maakt. Jabbeke, RC Lauwe en Veurne daarentegen moeten straks hun huiswerk opnieuw maken in 2e. Volgend seizoen komen sowieso Rumbeke, Bredene en Dottignies in onze reeks. Maar nu even de riem eraf.

.

KFCM: Van Volcem (46′ Vanhouwe), Den Baes, Goddeeris (75′ Taveirne), De Wulf, Decostere, Borms (46′ Declercq S), Vanbrabandt, Declercq A, Owusu (60′ Verbeke), Wallican en Van der Veken.

RC Lauwe: Mervilde (89′ Derreveaux), Naessens A, Naessens T, Lingier, Ternest, Loncke, Bulcaen (67′ El Kaddouri), Verhelst (73′ Taillieu), De Weirdt, Techel en Delcroix (89′ Van Der Smissen).

Doelpunten: 3′ Loncke (1-0), 59′ Declercq S (1-1, pen), 63′ Verhelst (2-1), 86′ Decostere (2-2) en 90′ Wallican (2-3).

Gele kaarten: 71′ Decostere, 80′ De Wulf, 89′ Verbeke (KFCM) en 68′ Verhelst (RCL).

Beeldmateriaal: klik hier (+strafschop Siebe)

Scheidsrechters: dhr. Hein Demeyer, bijgestaan door dhr. Frank Vandenborre en dhr. Daniel Mertens.

.

Volgende wedstrijd: einde competitie.

Lineup

-
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
- Yellow Card
5. DECOSTERE FLOGoalYellow Card
6. CZAJKO Gauthier
7. VANBRABANDT Senne
8. DECLERCQ Arthur
18. WALLICAN MartijnGoal
19. VAN DER VEKEN Jelle
20. OWUSU Roosevelt

Subs

10. BOLOMBO RobbieGoalSub6
- Yellow CardSub20
VANHOUWE SiebeSub
- Sub3